Wheatfield Wines

Wheatfield Wines

Wheatfield Wines

Wheatfield Wines is een familiebedrijf waar de kennis over het maken van wijn al generaties lang van vader op zoon word doorgegeven. Jan du Preez en zijn zonen, Marcel en Jacques blijven deze traditie hoog te houden. Jan heeft meer dan 35 jaar ervaring in de lokale en internationale wijnindustrie. Hij begon zijn carrière in het wijnmaken bij Bergkelder in Stellenbosch en daarna bij tal van beroemde wijnhuizen in de Kaap. Jan's wijn carrière bracht hem naar Duitsland in Baden en de Rheingau regio's, evenals in Napa Valley in Californië.

Zuid-Afrikaanse wijn

De wijnbouw in Zuid-Afrika is hoofdzakelijk geconcentreerd in het uiterste zuidwesten van het land, in de westelijke Kaapprovincie (Western Cape). Zowel topografisch als klimatologisch is het een heel gevarieerde regio, met een band van bergruggen langs de zuidelijke kustlijn. De westkust, en ook het in het binnenland is het zeer droog. De wijngebieden liggen bijna allemaal binnen twee à drie uur rijden vanaf de kust en ze profiteren optimaal van het overwegend mediterrane klimaat dat zo gunstig is voor druiventeelt. Omdat er veel veranderingen hebben plaatsgevonden in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw en in de manier van wijn maken, is een flink percentage van alle aanplant relatief jong. Er heeft een duidelijke verschuiving plaatsgevonden van volumeproductie naar het cultiveren van edele druivenrassen voor kwaliteitswijn. Eens werd de Zuid-Afrikaanse wijnbouw gedomineerd door witte variëteiten, maar de aanplant van overwegend blauwe rassen (en het minder rooien daarvan) heeft de balans wat doen verschuiven.

Druivensoorten in Zuid Afrika

Voor witte wijnen worden ondermeer de volgende druiven veel gebruikt Chenin Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Voor rode wijnen gebruikt men ondermeer de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir en Pinotage druiven.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren