Pinot Noir Rosé Villa Wolf

Pinot Noir Rosé Villa Wolf (doos van 6 flessen)

Pieropan Le Colombare Recioto di Soave (doos van 6 flessen)

Pieropan Le Colombare Recioto di Soave (doos van 6 flessen)

Pieropan La Rocca Soave Classico (doos van 6 flessen)

€ 191,70
SKU
RES-1400

Pieropan La Rocca Soave Classico

Is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Pieropan van Garganega en Trebbiano druiven.

Pieropan

Het wijnhuis Pieropan werd opgericht in 1880 in het hart van het middeleeuwse dorp Soave, in het historische Palazzo Pullici. Vier generaties markeerden de geschiedenis van het bedrijf, met hun eigen bijdragen aan de tijd, kennis en ondernemersgeest. Het wijnbedrijf begon met Leonildo, arts van Soave, die werd gedreven door kennis in de biologie en scheikunde.

Pieropan La Rocca Soave Classico 

Deze Italiaanse witte wijn is helder en fonkelend, intens geel van kleur. Een karaktervolle wijn met aroma’s van exotisch fruit en noten. Zacht en boeiend in de mond, met indrukken van citrusvruchten, specerijen en vanille. 

Wijn - Spijs

Deze Soave wijn is een Ideale begeleider van stevige en smaakrijke vis en schaaldieren (zeekreeft, krab). Ook aanbevolen bij wit vlees, konijn en kip in lichte sauzen.

La Rocca

De wijngaard La Rocca ontleent zijn naam aan het naburige middeleeuwse kasteel dat hoog boven het stadje Soave torent, iets ten oosten van Verona. De wijngaard is ommuurd. Geen overbodige maatregel omdat men hier de druiven extra lang laat hangen, soms tot eind oktober of zelfs november. In het verleden dacht men wel eens dat deze druiven ‘vergeten’ waren omdat ze misschien kwalitatief niet goed genoeg waren om geoogst te worden. De druiven werden door de ‘behulpzame’ buren alsnog geplukt. Het gaat hier echter niet om ‘vergeten’ druiven, maar om de allerbeste en meest prijzige druiven van Pieropan! De bodem van deze top wijngaard bestaat uit kalk en klei uit het eoceen tijdperk, met een hoog gehalte aan micro-elementen.

Meer informatie
Product Pieropan La Rocca Soave Classico
Land Italië
Producent Azienda Agricola Pieropan
Type Witte wijn
Regio Veneto
Druivensoort Garganega, Trebbiano
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 31,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl