eymann-von-loss-weisserburgunder

Eymann Von Löss Weissburgunder

Villa Wolf Pinot Blanc

€ 9,95
SKU
RES-2551
Villa Wolf Pinot Blanc is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Villa Wolf Pinot Blanc

Villa Wolf Pinot Blanc is licht bleekgeel van kleur met sappige, frisse, loepzuivere fruitaroma’s van appel en citrus. De smaak is zacht droog, frivool, vol met aangename frisse zuurtjes en mond vullend sappig wit fruit.

De zorgvuldig geoogste druiven worden ontsteeld, zachtjes geperst en in RVS tanks koel vergist op 16°C voor 10 tot 14 dagen. Vervolgens rijpt de wijn op zijn uitgezakte, fijne gist om meer complexiteit op te bouwen. Ook bouwt de wijn zo resistentie tegen zuurstof op, waardoor hij opfles langer goed blijft.

Wijn - Spijs

Dit type wijn combineert heerlijk met diverse soorten vis, zowel zoet forel, snoekbaars of meerval maar ook sushi!

Villa Wolf Pinot Blanc

Villa Wolf Pinot Blanc is een heerlijke witte wijn van het wijnhuis Villa Wolf (eigendom van Dr. Loosen) uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Pinot Blanc druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 8°C and 12°C.

Villa Wolf

Dit in 1756 in de Pfalz opgerichte domein behoorde twee eeuwen lang tot de toonaangevende wijnbedrijven van de streek. Na een periode van terugval was het wijnwervelwind Ernst Loosen die in 1996 de wijngaarden en wijnproductie overnam. Ernst zorgde voor een frisse wind. Hij werd uitgeroepen tot beste wijnmaker van Duitsland.

De Pfalz regio ligt tussen het Haardt gebergte en de Rijn, net ten noorden van de Franse Elzas, en is zo tegen Atlantische invloeden beschermd. Door deze beschutte ligging is het een van de warmere en drogere wijngebieden van Duitsland. Om de kwaliteit van de wijngaarden en het druivenmateriaal hoog te houden, ligt de nadruk op duurzame wijnproductie. In combinatie met de ondergrond van verweerd zandsteen levert dat pure, smaakvolle, rijke, fruitige en mooi minerale wijnen voort, die de authenticiteit van het Pfalz terroir presenteren.

Meer informatie
Product Pinot Blanc Villa Wolf
Land Duitsland
Producent Weingut Villa Wolf
Type wijn Wit
Regio Pfalz
Druivensoort Pinot Blanc
Prijs per fles € 9,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6