Piper Heidsieck Brut

Piper Heidsieck Cuvée Brut

Piper Heidsieck Brut

Piper Heidsieck Cuvée Brut (doos van 6 flessen)

Piper Heidsieck Cuvée Brut Magnum

€ 84,95
SKU
MON-760177

Piper Heidsieck Cuvée Brut Magnum

Piper Heidsieck Cuvée Brut is het visitekaartje van Piper-Heidsieck Champagnes, de Cuvée Brut, bestaat grotendeels uit Pinot Noir. Pinot Meunier en Chardonnay spelen ook een belangrijke rol van deze uitgebalanceerde cuvée. Streng geselecteerde wijnen van verschillende jaren worden toegevoegd om ervoor te zorgen, dat de smaak jaar na jaar consistent blijft.

Piper-Heidsieck Cuvée Brut heeft 24 tot 30 maanden gerijpt. Smaakt levendig en fris en heeft een karakteristieke afdronk met een Oosterse smaak. Deze champagne won 92 punten in Wine Spectator en maar liefst twee zilveren plakken bij zowel de IWC als de IWSC.

Deze Champagne bezit een heldere gouden kleur met fijne bubbels als gevolg van een langere rijpingstijd. Vers fruit domineert, met peer en roodbruine appel, en een paar hints van citrusvruchten, zoals sterfruit. De afwerking doet denken aan verse druiven, opgeluisterd met een vleugje frisheid en anijs.

Wijn - Spijs

Verrukkelijk als aperitief, bij amuses, wit vlees in romige saus, vers fruit en desserts.

Piper-Heidsieck

Het Champagne huis Piper-Heidsieck is een van de oudste wijnhuizen, opgericht in 1785 door Florens-Louis Heidsieck. Op verzoek van koningin Marie-Antoinette presenteert hij zijn wijnen in het huis van Versailles. Deze vielen in de smaak en al snel werden zijn wijnen in koningshuizen over de hele wereld geschonken. Als Florens-Louis Heidsieck overlijdt, trouwt zijn weduwe met Henri-Guillaume Piper en zo ontstaat: Piper-Heidsieck.

De kwaliteit van de wijnen wordt vandaag de dag gewaarborgd door de keldermeesters, Regis Camus en Severine Frerson. Regis Camus is 8 jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste wijnmaker van het jaar’. Hun kennis en kunde heeft ervoor gezorgd dat Piper-Heidsieck het meest bekroonde Champagnehuis van deze eeuw is.

Een bekende Piper-Heidsieck fan was Marilyn Monroe en sinds 1990 is het merk de officiële partner van het filmfestival in Cannes. Naast bekende filmsterren, heeft het merk ook exclusief samengewerkt met enkele grote designers, bijvoorbeeld: Jean-Paul Gaultier, Viktor & Rolf en Christian Louboutin.

Meer informatie
Product Piper Heidsieck Cuvée Brut Magnum
Land Frankrijk
Producent Piper Heidsieck
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Pinot Meunier, Pinot Noir
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 84,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl