Niepoort Port

Niepoort Port

Niepoort Port

Niepoort is een gerenommeerde producent van Portugese Portwijn, opgericht in 1842 door de Nederlandse handelaar Franciscus Marius van der Niepoort. Het bedrijf wordt momenteel gerund door de vijfde generatie Niepoorts, Dirk Niepoort.

Niepoort produceert een reeks hoogwaardige Ports, waaronder Vintage Port, Late Bottled Vintage (LBV) Port, Colheita Port en Tawny Port. De druiven die voor Niepoort's Ports worden gebruikt, zijn afkomstig uit de Douro-vallei, een regio in het noorden van Portugal die bekend staat om zijn steile terrasvormige wijngaarden en het unieke microklimaat.

Een van de onderscheidende kenmerken van Niepoort is de innovatieve benadering van wijnmaken. Het bedrijf heeft geëxperimenteerd met verschillende technieken voor het maken van wijn, zoals uitgebreide maceratie van de schil, en staat bekend om het produceren van lichtere, frissere stijlen van Port. Naast Port produceert Niepoort ook een scala aan stille wijnen uit de Douro-regio, waaronder rode, witte en roséwijnen.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst