Gorgo Moscato Rosa Di Monte Torre

Gorgo Moscato Rosa Di Monte Torre (doos van 6 flessen)

Pratello Lugana Catulliano

Pratello Lugana Catulliano (doos van 6 flessen)

Pratello Lieti Conversari (doos van 6 flessen)

€ 111,00
SKU
KWI-1090

Pratello Lieti Conversari

Is een heerlijke Italiaanse biologische witte wijn uit Lombardije. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Pratello van Manzoni Bianco druiven.

Pratello

Het wijnhuis, gelegen in het hart van het middeleeuwse dorp Pratello, is volledig ondergronds, met een nieuw gebouwd gedeelte voor gistings- en bottelactiviteiten en het andere, oudere gedeelte, waar de houten vaten worden bewaard voor de veroudering van de oudere jaargangen. Uitgerust met geavanceerde technologie voor optimale druivenverwerking, voldoet het wijnhuis ook aan de criteria voor biologische certificering. Alleen en uitsluitend druiven van de familieboerderij, Lugana en Valtenesi worden hier verwerkt. Traditie en innovatie: dit zijn de principes die ten grondslag liggen aan de Pratello-filosofie. Traditie wordt weerspiegeld in de namen en het gebruik van inheemse druivensoorten (zoals Turbiana, Manzoni Bianco, Rebo, Groppello en Marzemino), en in respect voor de regels van de natuur. Innovatie ligt daarentegen in onderzoek naar de nieuwste methoden van wijngaard beheer en vinificatie technieken.

Pratello Lieti Conversari 

Een geweldige kruising van Riesling en Pinot Bianco druiven, genoemd naar de bedenker van dit ras: Dottore Manzoni. Pratello Lieti Conversari is een heerlijke droge en mineralige witte wijn met florale tonen en lichte toast invloeden. Mooie helder gele kleur met groene tinten. Aroma's van witte bloemen, kamille en lavendel.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij zoetwatervissen, pasta gerechten met mediterrane smaken.

Azienda Agricola Pratello

Opgericht in 1860, is gelegen aan de zuidwestkant van het Gardameer (de kant van Brescia). Sinds 2004 wordt hier volledig biologisch gewerkt. Zoals eigenaar Vicenzo Bertola aangeeft was deze keuze onvermijdelijk en aangedragen door hun levensfilosofie. De methode van organisch werken hebben ze ‘Metodo Pratello’ gedoopt, het officiële bio-certificaat vragen ze al een aantal jaren niet meer aan.

De Azienda maakt een breed gamma wijnen, met druivensoorten die je mag verwachten rondom Desenzano (Rebo, Manzoni, Gropello, Pinot Grigio en Turbiano). De wijnen zijn overtuigend: met expressie en terroir. En zoals ze zelf aangeven proberen ze ‘in elke fles een druppel Garda toe te voegen’. Het laatste met aangeboren gevoel voor melodrama natuurlijk.

Meer informatie
Product Pratello Lieti Conversari
Land Italië
Producent Azienda Agricola Pratello
Type Witte wijn, Biologisch
Regio Lombardije
Druivensoort Blend wit
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl