Donato Giangirolami Cardito

Donato Giangirolami Cardito (doos van 6 flessen)

Nec-Otium Friulano di Jacopo

Nec-Otium Friulano di Jacopo (doos van 6 flessen)

Pratello Pink Garda Rosé Brut (doos van 6 flessen)

€ 87,00
SKU
KWI-20210315-01

Pratello Pink Garda Rosé Brut

Is een heerlijke Italiaanse biologische mousserende wijn uit Lombardije. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Pratello van Groppello, Barbera, Syrah en Merlot druiven.

Pratello

Het wijnhuis, gelegen in het hart van het middeleeuwse dorp Pratello, is volledig ondergronds, met een nieuw gebouwd gedeelte voor gistings- en bottelactiviteiten en het andere, oudere gedeelte, waar de houten vaten worden bewaard voor de veroudering van de oudere jaargangen. Uitgerust met geavanceerde technologie voor optimale druivenverwerking, voldoet het wijnhuis ook aan de criteria voor biologische certificering. Alleen en uitsluitend druiven van de familieboerderij, Lugana en Valtenesi worden hier verwerkt. Traditie en innovatie: dit zijn de principes die ten grondslag liggen aan de Pratello-filosofie. Traditie wordt weerspiegeld in de namen en het gebruik van inheemse druivensoorten (zoals Turbiana, Manzoni Bianco, Rebo, Groppello en Marzemino), en in respect voor de regels van de natuur. Innovatie ligt daarentegen in onderzoek naar de nieuwste methoden van wijngaard beheer en vinificatie technieken.

Pratello Pink Garda Rosé Brut

Deze mousserende wijn bezit een licht roze kleur en wordt gekenmerkt door verfijnde bubbels. Heerlijke fruitige  aroma's waaronder die van kersen. Het is een levendige wijn met een intense kleur die uw feest nog unieker zal maken

Wijn - Spijs

Uitstekend als aperitief en tijdens de maaltijd, ideaal bij vis.

Azienda Agricola Pratello

Opgericht in 1860, is gelegen aan de zuidwestkant van het Gardameer (de kant van Brescia). Sinds 2004 wordt hier volledig biologisch gewerkt. Zoals eigenaar Vicenzo Bertola aangeeft was deze keuze onvermijdelijk en aangedragen door hun levensfilosofie. De methode van organisch werken hebben ze ‘Metodo Pratello’ gedoopt, het officiële bio-certificaat vragen ze al een aantal jaren niet meer aan.

De Azienda maakt een breed gamma wijnen, met druivensoorten die je mag verwachten rondom Desenzano (Rebo, Manzoni, Gropello, Pinot Grigio en Turbiano). De wijnen zijn overtuigend: met expressie en terroir. En zoals ze zelf aangeven proberen ze ‘in elke fles een druppel Garda toe te voegen’. Het laatste met aangeboren gevoel voor melodrama natuurlijk.

Meer informatie
Product Pratello Pink Garda Rosé Brut
Land Italië
Producent Azienda Agricola Pratello
Type Rosé wijn, Sparkling, Biologisch
Regio Lombardije
Druivensoort Blend Rosé
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl