Produttori del Barbaresco Barbaresco

Produttori del Barbaresco Barbaresco (doos van 3 flessen)

Alessandro Rivetto Barbaresco

Alessandro Rivetto Barbaresco (doos van 6 flessen)

Produttori del Barbaresco Langhe Nebbiolo (doos van 6 flessen)

€ 129,00
SKU
KWI-1144

Produttori del Barbaresco Langhe Nebbiolo

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit Piëmonte Italië. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Produttori del Barbaresco van Nebbiolo druiven.

Produttori del Barbaresco

De Produttori del Barbaresco is een coöperatie opgericht in 1958. Deze coöperatie heeft nu 51 leden en beheert meer dan 100 hectare premium Nebbiolo-wijngaarden in Barbaresco. Elke familie heeft de volledige controle over zijn land en verbouwt Nebbiolo-druiven door eeuwenoude vaardigheden en toewijding. De wijnmakerij produceert een Barbaresco D.O.C.G., een mix van Nebbiolo-druiven geoogst uit verschillende wijngaarden, en een eenvoudiger Nebbiolo Langhe die geschikt is voor eerdere consumptie.

In geweldige jaargangen worden negen Barbaresco's met één wijngaard geproduceerd van negen klassieke premium sites binnen de dorpsgrenzen van Barbaresco: Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajè, Montefico, Muncagota en Rio Sordo. Dit zijn de geografische namen van sites waar Nebbiolo-druiven altijd zijn verbouwd. De naam van de enkele wijngaarden, het totale aantal geproduceerde flessen en de naam van de eigenaren van de wijngaarden staan op de etiketten.

Produttori del Barbaresco Langhe Nebbiolo

Produttori del Barbaresco Langhe Nebbiolo, een elegante wijn uit Piëmonte Italië, heeft aroma's van fruit zoals aardbei en kers, en een zachte spicy toon van steranijs en witte peper. Een sappige dronk, en die typische combinatie van frisse zuren en vlezige tannine zo typisch voor deze druif.

Dit is de basiswijn van de Produttori del Barbaresco. Na een schilweking van 20 dagen nog 5 maanden gerijpt in grote gebruikte eikenhouten vaten. Hoewel de rijping te kort is geweest om Barbaresco te mogen heten. De druiven komen wel allemaal uit dit gebied, vaak van jongere aanplant of van de iets minder gunstig gelegen posities in de wijngaard.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij worst en salami, pizza en pasta met lichte sauzen, bij kruidige gerechten en wit vlees.

Meer informatie
Product Produttori del Barbaresco Langhe Nebbiolo
Land Italië
Producent Prod. Del Barbaresco
Type Rode wijn
Regio Piemonte
Druivensoort Nebbiolo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 21,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl