Faustino V Reserva

Faustino V Reserva

Faustino V Blanco

Faustino V Blanco

Faustino V Rosado

€ 9,95
SKU
MON-0202
Faustino V Rosado is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Faustino V Rosado

Faustino V Rosado is een rosé wijn geproduceerd door Bodegas Faustino, een gerenommeerd wijnhuis in de Rioja-regio van Spanje. Net als bij hun andere wijnen, staat Bodegas Faustino bekend om zijn expertise in het werken met druivensoorten die veel voorkomen in de Rioja-streek, zoals Tempranillo, Graciano en Mazuelo.

Rosado is het Spaanse woord voor rosé, en het verwijst naar de roze kleur van de wijn.

Faustino V Rosado wordt gemaakt van Tempranillo druiven dat een mooie fruitige en frisse rosé wijn oplevert. Deze roséwijn heeft aantrekkelijk aroma's van rood fruit, zoals aardbeien, frambozen en kersen, evenals florale tonen.

Wijn - Spijs

Rosé wijnen zijn veelzijdig en kunnen goed gekoeld worden geserveerd als verfrissend aperitief, maar ze kunnen ook uitstekend samengaan met verschillende gerechten, waaronder lichte salades, visgerechten, zeevruchten en zomerse gerechten.

Faustino V Rosado

Faustino V Rosado is een heerlijke Spaanse rosé wijn uit de regio Rioja in Spanje. Deze wijn is gemaakt van Tempranillo druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen  8° C en 10° C.

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino is een Spaans wijnhuis dat wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteitswijnen uit de Rioja-regio. Het wijnhuis is gevestigd in de stad Oyón in de provincie Álava, in de noordelijke regio La Rioja, Spanje. Bodegas Faustino heeft een lange geschiedenis in de wijnbouw, die teruggaat tot 1861, toen het werd opgericht door Eleuterio Martinez Arzok.

Het wijnhuis wordt nog steeds beheerd door de familie Martinez en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze en traditionele wijnproducenten in Rioja. Ze hebben een uitgestrekte wijngaard in verschillende subregio's van Rioja, waar ze druiven van hoge kwaliteit telen, zoals Tempranillo, Graciano, Mazuelo en Viura.

Bodegas Faustino staat vooral bekend om zijn rode wijnen, met name de Crianza-, Reserva- en Gran Reserva-wijnen. Deze wijnen worden vaak gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten, waarbij Tempranillo meestal de belangrijkste component is. De Crianza-wijnen worden korter gerijpt dan de Reserva's en Gran Reserva's, wat resulteert in wijnen met verschillende stijlen en karakteristieken.

De Reserva-wijnen worden minimaal een aantal jaren gerijpt, waarvan een deel in eikenhouten vaten, wat zorgt voor extra complexiteit en rijping. De Gran Reserva-wijnen ondergaan een aanzienlijk langere rijping, vaak enkele jaren in eikenhouten vaten en vervolgens nog enkele jaren op fles, voordat ze op de markt worden gebracht. Deze wijnen zijn doorgaans eleganter, verfijnder en hebben een uitstekend rijpingspotentieel.

Bodegas Faustino produceert ook witte en rosé wijnen, maar het zijn voornamelijk hun rode Rioja-wijnen die internationaal veel erkenning hebben gekregen.

Meer informatie
Product Faustino V Rosado
Land Spanje
Producent Bodegas Faustino
Type wijn Rood
Regio Rioja
Druivensoort Tempranillo
Prijs per fles € 9,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6