Rocca Sveva Castelcerino Soave

Rocca Sveva Castelcerino Soave

Rocca Sveva Valpolicella Ripasso Superiore

Rocca Sveva Valpolicella Ripasso Superiore

Rocca Sveva Valpolicella Superiore

€ 13,50
SKU
TP-317031
Rocca Sveva Valpolicella Superiore is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Rocca Sveva Valpolicella Superiore 

Rocca Sveva Valpolicella Superiore is een rode wijn geproduceerd door Rocca Sveva, een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de Valpolicella-regio in Veneto, Italië. Valpolicella Superiore is een wijn die wordt geproduceerd volgens specifieke regels en normen die een hogere kwaliteit en rijpingspotentieel garanderen in vergelijking met reguliere Valpolicella-wijnen.

Rocca Sveva Valpolicella Superiore wordt gemaakt van inheemse druivensoorten zoals Corvina, Rondinella en Molinara, die zorgvuldig worden geteeld en met de hand worden geoogst. De wijn ondergaat een rijpingsproces, meestal in houten vaten, om zijn karakter en complexiteit te verbeteren.

De Valpolicella Superiore van Rocca Sveva heeft een heldere robijnrode kleur. Het biedt een aantrekkelijk bouquet van rode bessen, kersen, pruimen en subtiele kruidige tonen. Op het palet is de Rocca Sveva Valpolicella Superiore levendig en fris, met een goede balans tussen fruitige expressie en verfijnde tannines. Het toont smaken van rode bessen, kersen, hints van kruiden en een lichte aardsheid. De wijn heeft een medium body en een elegante afdronk.

Wijn - Spijs

Rocca Sveva Valpolicella Superiore is een veelzijdige wijn die goed samengaat met een breed scala aan gerechten. Het kan worden genoten bij vleesgerechten zoals gegrild rood vlees, lamsvlees of wild, maar het past ook goed bij pasta, pizza en rijpe kazen.

Rocca Sveva Valpolicella Superiore

Rocca Sveva Valpolicella Superiore is een Italiaanse rode Valpolicella wijn uit de Veneto regio. Deze wijn is gemaakt van Corvina, Molinara en Rondinella druiven.

Rocca Sveva

Rocca Sveva is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in de regio Veneto, Italië. Het is onderdeel van de Cantina di Soave-groep, een coöperatie die al meer dan 100 jaar hoogwaardige wijnen produceert.

Rocca Sveva is vooral bekend om zijn productie van wijnen uit de regio Soave en Valpolicella, die beide gelegen zijn in Veneto. Het wijnhuis maakt gebruik van traditionele wijnbereidingstechnieken en moderne technologie om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren.

Het assortiment van Rocca Sveva omvat verschillende wijnen, waaronder Soave, Valpolicella, Amarone della Valpolicella en andere lokale variëteiten. Het wijnhuis streeft naar het behoud van de typische kenmerken van elke wijnstijl, waarbij de nadruk ligt op het uitdrukken van het terroir en het behouden van de authenticiteit van de druivensoorten.

De wijnen van Rocca Sveva staan bekend om hun uitstekende kwaliteit, karakter en evenwichtige smaakprofielen. Ze hebben vaak levendige aroma's van fruit, bloemen en kruiden, ondersteund door een goede zuurgraad en structuur.

Rocca Sveva heeft ook aandacht voor duurzaamheid en respect voor het milieu. Het wijnhuis implementeert technieken en praktijken om het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen en de biodiversiteit in de wijngaarden te bevorderen.

Al met al is Rocca Sveva een wijnhuis dat staat voor vakmanschap, kwaliteit en respect voor traditie. De wijnen van Rocca Sveva bieden een smaakvolle en authentieke weerspiegeling van de wijncultuur in Veneto.

Meer informatie
Product Rocca Sveva Valpolicella Superiore
Land Italië
Producent Cantina di Soave
Type wijn Rood
Regio Veneto
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 13,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1