Fleur du Cap Essence du Cap Cabernet Sauvignon

Fleur du Cap Essence du Cap Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Stark Condé Cabernet Sauvignon

Stark Condé Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Rust en Vrede Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

€ 167,70
SKU
VER-0457410

Rust en Vrede Cabernet Sauvignon

Rust en Vrede Cabernet Sauvignon is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de Stellenbosch regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven door wijnhuis Rust en Vrede.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Rust en Vrede

Al meer dan 320 jaar staat wijnhuis Rust en Vrede vredig tussen de wijngaarden van Stellenbosch. Door de eeuwen heen waren er periodes waarin wijn werd geproduceerd, maar sinds 1977 is men gespecialiseerd in het produceren van alleen rode wijn met de nadruk op Syrah, Cabernet en Merlot. Veel onderscheidingen zijn op het landgoed verleend en sommige van de meer gedenkwaardige waren toen Rust en Vrede door president Nelson Mandela werd gekozen om te worden geserveerd bij het diner met de Nobelprijs voor de Vrede en de koningin van Denemarken te ontvangen voor een lunch met mijn familie in het Manor House .

Rust en Vrede werd genomineerd als de eerste Zuid-Afrikaanse rode wijn in de Top 100 Wijnen van de Wereld en herhaalde deze prestatie gedurende vier opeenvolgende jaren. Vandaag de dag blijft Rust en Vrede een mooi voorbeeld van waar Stellenbosch voor staat.

Rust en Vrede Cabernet Sauvignon

Deze Zuid Afrikaanse rode wijn heeft een dieprode, geconcentreerde kleur van zwarte bessen. Schitterend in het glas. De neus is complex, met geuren van vanille en hinten van wild en zwarte bessen. De smaak is krachtig en fruitig, met een lange afdronk en zeer evenwichtig. 

De wijngaarden Block 7 Syrah en Block 4 Cabernet Sauvignon werden in respectievelijk 1998 en 2000 aangeplant in Tukulu-grond. Deze grond is afkomstig van Helderberg-graniet en Tafelberg-zandsteen, met kleine afzettingen van ijzersteen. Tukulu-grond houdt goed water vast, wat zorgt voor matige stress tijdens droge jaren. Een grotere hoeveelheid zandsteen zorgt voor meer drainage, wat resulteert in een langzame groei en intensere wijnen, zorgvuldig gecontroleerd door én aangevuld met druppelirrigatie.

De op het landgoed gekweekte druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Elk oogstperceel wordt apart gevinifieerd. De druiven worden vervolgens ontveld, gemalen en in open gistingstanks gepompt, waar ze een maceratieperiode van veertien tot 21 dagen ondergaan. Dit met een gisting van zeven dagen met pump-overs en handmatige punch-downs tot viermaal daags. De rijping vindt plaats in 100 procent Franse eikenhouten vaten gedurende 22 maanden.

Wijn - Spijs

Mooie wijn bij wildgerechten, rood vlees, zowel gebraden als geroosterd.

Meer informatie
Product Rust en Vrede Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Producent Rust Vrede Estate
Type Rode wijn
Regio Stellenbosch
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 27,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl