Rust en Vrede Syrah

Rust en Vrede Syrah

Hamilton Russell Chardonnay

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay

Rust en Vrede Estate Wine

€ 43,95
SKU
VER-0457420
Rust en Vrede Estate Wine is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Rust en Vrede Estate Wine  

Rust en Vrede Estate Wine heeft een breed scala van geuren in zich van de druiven variëteiten, die in nieuw eikenhouten vaten tot een perfecte harmonie zijn gekomen. Het is een krachtige wijn met een schitterende donkere kleur. In het bouquet vindt men tonen van rook, eiken, rode kers, zwarte bessen , kruiden en vanille. Op de tong is de wijn vol, complex, kruidig, met aroma's van pruimen, zwarte bessen jam en goed met elkaar vermengde tannines. In de afdronk zijn hinten van vanille en zoethout. Het is een meesterlijke wijn! 

De op het landgoed gekweekte druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Elk oogstperceel wordt apart gevinifieerd. De druiven worden vervolgens ontveld, gemalen en in open gistingstanks gepompt, waar ze een maceratieperiode van veertien tot 21 dagen ondergaan. Dit met een gisting van zeven dagen met pump-overs en handmatige punch-downs tot viermaal daags. De rijping vindt plaats in 100% Franse eikenhouten vaten gedurende 22 maanden.

Het klimaat is dat van de Middellandse Zee, de regenval bedraagt ca. 650 mm per jaar. De wijngaarden liggen op de Noordelijke hellingen aan het eind van de vallei, waar zij profiteren van iets warmer weer. De bodem is dieprood, een mengeling van verweerd graniet en een klein percentage klei, Clovelly en Hutton structuur. 

Wijn - Spijs

Dit is een heerlijke wijn bij mooi rood vlees en wild.

Rust en Vrede Estate Wine

Rust en Vrede Estate Wine is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de Stellenbosch regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah druiven door wijnhuis Rust en Vrede.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Rust en Vrede Wine Estate

Al meer dan 320 jaar staat wijnhuis Rust en Vrede vredig tussen de wijngaarden van Stellenbosch. Door de eeuwen heen waren er periodes waarin wijn werd geproduceerd, maar sinds 1977 is men gespecialiseerd in het produceren van alleen rode wijn met de nadruk op Syrah, Cabernet en Merlot. Veel onderscheidingen zijn op het landgoed verleend en sommige van de meer gedenkwaardige waren toen Rust en Vrede door president Nelson Mandela werd gekozen om te worden geserveerd bij het diner met de Nobelprijs voor de Vrede en de koningin van Denemarken te ontvangen voor een lunch met mijn familie in het Manor House .

Rust en Vrede werd genomineerd als de eerste Zuid-Afrikaanse rode wijn in de Top 100 Wijnen van de Wereld en herhaalde deze prestatie gedurende vier opeenvolgende jaren. Vandaag de dag blijft Rust en Vrede een mooi voorbeeld van waar Stellenbosch voor staat.

Meer informatie
Product Rust en Vrede Estate Wine
Land Zuid-Afrika
Producent Rust Vrede Estate
Type wijn Rood
Regio Stellenbosch
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Prijs per fles € 43,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6