Salentein Selection Sauvignon Blanc

Salentein Selection Sauvignon Blanc

Salentein Brut Cuvée Exceptionnelle Sparkling

€ 15,95
SKU
VER-0028320
Salentein Brut Cuvée Exceptionnelle Sparkling is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Salentein Brut Cuvée Exceptionnelle Sparkling 

Salentein Brut Cuvée Exceptionnelle Sparkling is een heerlijke mousserende Argentijnse wijn van Salentein. Afkomstig van de wijngaarden van El Oasis Estate, in Alto Valle de Uco, 1100 meter boven zeeniveau in de hoog gelegen Uco Valley regio. De wijngaarden profiteren van het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is de beste wijnstreek in het grote Mendoza gebied.

De Chardonnay druiven worden geoogst in de 2e week van februari en de Pinot Noir op de eerste dag van maart. De wijnen worden apart gemaakt, maar volgens dezelfde beschermende technieken. Most wordt overgeheveld naar tanks om de alcoholische fermentatie te starten. Gedurende een aantal weken blijft de wijn in contact met het droesem. De Cuvée is essentieel om de stijl te bepalen die elke mousserende wijn heeft. In het geval van Salentein is het een 'Cuvée Spéciale', gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druiven van speciaal geselecteerde percelen in El Oasis. De 2e fermentatie gaat volgens de méthode Charmat. Lage temperaturen (13-18 graden) met geselecteerde gist en gedurende 20-30 dagen. Het droesem uit de 2e fermentatie blijft in de tank achter om het 'sur lie' rijpingsproces te starten. Dat duurt 6 maanden.

Heldere goudgele wijn met een typerende en aantrekkelijke glans van Pinot Noir. Aroma's van groene appel en citrus fruit met een hint van geroosterd brood. Een plezierige, fruitige smaak met fijne, aanhoudende bubbeltjes. Harmonieus en goed in balans. Echt een aanrader voor iedereen die een toegankelijke en tegelijk elegante mousserende wijn van topklasse wil serveren.

Wijn - Spijs

Salentein Sparkling is heerlijk om zó te drinken of als aperitief voor aanvang van uw diner. Wilt u hem combineren met een gerecht, kies dan voor bijvoorbeeld oesters of sushi.

Deze mousserende wijn wordt gemaakt van dezelfde druiven die gebruikt worden voor Champagne. De wijn is nu op dronk, binnen 1 jaar drinken.

Salentein Brut Cuvée Exceptionnelle Sparkling

Salentein Brut Cuvée is een heerlijke mousserende Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van 75% Chardonnay en 25% Pinot Noir druiven.

Bodegas Salentein

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijn project van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Meer informatie
Product Salentein Brut Cuvée Exceptionnelle Sparkling
Land Argentinië
Producent Bodegas Salentein
Type wijn Mousserend
Regio Valle de Uco
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Prijs per fles € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1