Salentein Primus Chardonnay

Salentein Primus Chardonnay

Salentein Primus Malbec

€ 43,95
SKU
VER-0469208
Salentein Primus Malbec is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Salentein Primus Malbec 

Salentein Primus Malbec is een schitterende Argentijnse Malbec wijn van Bodegas Salentein uit de Salentein Primus range. De wijngaarden liggen in het hart van Alto Vale de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm wat resulteert in concentreerde fruitige wijnen met een mooie zuurgraad en rijpe tannine. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De druiven komen van de bekende El Portillo Estate.

De druiven voor deze wijn zijn hand geplukt en worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Verder 14 maanden rijping op nieuwe Franse eiken en 1 jaar op fles. Een inktachtige, zwart rode wijn met een intens aroma van zwarte bessen, bramen, vanille, tabak en specerijen. In de smaak zwarte pruimen en zwarte bessen. De afdronk is zeer lang en krachtig met veel compact fruit.

Wijn - Spijs

Deze krachtige maar elegante wijn is een voortreffelijke partner van stevig rood vlees, wildgerechten, hazenpeper en als twist verrassend goed te combineren met de Indiase keuken. Decanteren wordt aanbevolen. Kan nu gedronken worden, maar ook nog goed 10 jaar liggen.

Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec is een heerlijke rode Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Malbec druiven.

Bodegas Salentein

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijn project van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Meer informatie
Product Salentein Primus Malbec
Land Argentinië
Producent Bodegas Salentein
Type wijn Rood
Regio Valle de Uco
Druivensoort Malbec
Prijs per fles € 43,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1