Salentein Brut Cuvee Exceptionnelle Sparkling

Salentein Brut Cuvée Exceptionnelle Sparkling

Salentein Barrel Selection Chardonnay

Salentein Barrel Selection Chardonnay

Salentein Selection Sauvignon Blanc

€ 15,95
SKU
VER-0469158
Salentein Selection Sauvignon Blanc is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Salentein Selection Sauvignon Blanc 

Salentein Selection Sauvignon Blanc is een heerlijke Argentijnse Sauvignon Blanc wijn van Bodegas Salentein. De wijngaarden zijn gelegen in Alto Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza, 1300 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. Deze wijn heeft geen houtlagering gehad. De druiven werden uitsluitend 's nachts geoogst. Gekoelde schilweking van 5 uur bij 10 graden Celsius. Rijping in roestvrijstalen tanks gedurende 3 maanden en de wijn rijpt daarna nog 2 maanden in de fles voordat hij op de markt komt.

Mooie lichtgele kleur met een hint van groen. Het eerste wat opvalt aan deze Sauvignon Blanc is het intense en rijpe aroma. Peren, vijgen en citrusaroma's gecompleteerd met fraaie kruidige tonen als buxus, tijm en witte peper.

Wijn - Spijs

Maaltijdsalades met schaal- of schelpdieren worden met deze wijn een ware culinaire belevenis! Geitenkazen of (kruidige) Aziatische gerechten zijn ook zeker het aanbevelen waard.

Salentein Selection Sauvignon Blanc

Salentein Selection Sauvignon Blanc is een heerlijke witte Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Bodegas Salentein

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijn project van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Meer informatie
Product Salentein Selection Sauvignon Blanc
Land Argentinië
Producent Bodegas Salentein
Type wijn Wit
Regio Valle de Uco
Druivensoort Sauvignon Blanc
Prijs per fles € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1