Salentein Single Vineyard Los Nogales Vineyard San Pablo Sauvignon Blanc

Salentein Single Vineyard Los Nogales San Pablo Sauvignon Blanc

Salentein Single Vineyard Las Sequoias San Pablo Chardonnay

€ 59,95
SKU
VER-0469032
Salentein Single Vineyard Las Sequoias San Pablo Chardonnay is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Salentein Single Vineyard Las Sequoias San Pablo Chardonnay

Salentein Single Vineyard Las Sequoias San Pablo Chardonnay is afkomstig van het wijngoed San Pablo Estate, dat 1605 meter boven de zeespiegel ligt in de Uco Valley. De wijngaard is in 2002 beplant met Chardonnay met een dichtheid van 10.000 wijnstokken per hectare.

De wijnstokken worden geïrrigeerd met zuiver smeltwater uit de Andes. De bodem bestaat uit zanderig leem met een hoog percentage klei. Uitstekende drainage en lage vruchtbaarheid. De druiven zijn met de hand geoogst in plastic bakken.

Voor het maken van deze wijn is de oxidatieve methode gebruikt. De trossen zijn in het geheel geperst en voor de fermentatie is het most verwijderd. De fermentatie is uitgevoerd op een temperatuur tussen de 18 en 20 graden Celsius. De wijn heeft gerijpt in Franse eiken vaten. Intense en complexe aroma's. Mooie, vettige wijn. Het minerale karakter alsmede de uitstekende natuurlijke zuren resulteren in een unieke wijn, net als het terroir waar de druiven vandaan komen.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij diverse visgerechten; gebakken of gegrilde tong en tonijn. Een simpel gegrild of gebakken kippetje wordt een delicatesse. Ook met kalfsvlees is dit een heerlijke combinatie.

Salentein Single Vineyard Las Sequoias San Pablo Chardonnay

Salentein Single Vineyard Las Sequoias San Pablo Chardonnay is een heerlijke witte Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven afkomstig van de San Pablo Estate.

Bodegas Salentein

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijn project van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Meer informatie
Product Salentein Single Vineyard Las Sequoias Vineyard San Pablo Chardonnay
Land Argentinië
Producent Bodegas Salentein
Type wijn Wit
Regio Valle de Uco
Druivensoort Chardonnay
Prijs per fles € 59,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1