Salentein Single Vineyard Las Sequoias Vineyard San Pablo Chardonnay

Salentein Single Vineyard Las Sequoias Vineyard San Pablo Chardonnay (doos van 6 flessen)

Salentein Single Vineyard Los Basaltos Estate Malbec (doos van 6 flessen)

€ 215,70
SKU
VER-0469015

Salentein Single Vineyard Los Basaltos Estate Malbec

Salentein Single Vineyard Los Basaltos Estate Malbec is afkomstig van Los Basaltos Estate, dat 1430 meter boven de zeespiegel ligt in de Uco Valley. De wijngaard is in 2007 beplant met handmatig geselecteerde Malbec druiven.

Deze malbec wijn heeft een intense, diepe violetpaarse kleur. In de neus aroma´s van rozen en viooltjes gecombineerd met delicate kruidige tonen. In de mond aroma´s van balsamico en de fijne zuren van het Gualtallary gebied. Een elegante, frisse en lang aanhoudende afdronk.

De druiven werden met de hand geoogst op 20 april en vervoerd naar de wijnmakerij in plastic vaten van 400 kg. 60% van de wijn werd vergist in nieuwe eikenhouten vaten van 225 liter en 40% op eikenhouten vaten van 7000 liter. Bij voorkeur werd koude maceratie uitgevoerd bij 10/12 °C. De fermentatie werd uitgevoerd met actieve droge gist bij 28/30 °C. Na de fermentatie vond malolactische fermentatie plaats. De wijn heeft 16 maanden op Franse eiken vaten gerijpt.

Wijn - Spijs

Deze wijn is perfect bij kruidige gerechten of gegrild rood vlees zoals confit de canard, lamskebab of chili con carne. Argentijnse tip: ribeye met chimichurri saus.

Salentein Single Vineyard Los Basaltos Estate Malbec

Salentein Single Vineyard Los Basaltos Estate Malbec is een heerlijke rode Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Malbec druiven afkomstig van de Los Basaltos Estate.

Bodegas Salentein

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijn project van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Meer informatie
Product Salentein Single Vineyard Los Basaltos Estate Malbec
Land Argentinië
Producent Bodegas Salentein
Type Rode wijn
Regio Valle de Uco
Druivensoort Malbec
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 35,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl