Firriato Santagostino Rosso

€ 18,95
SKU
TP-20201212-1
Firriato Santagostino Rosso is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Firriato Santagostino Rosso

Santagostino Rosso heeft een diepe intense robijnrode kleur met levendige paarse tinten. Geconcentreerde aroma's van kersen, wilde bessen, rabarber, kruidnagels, aromatische kruiden en pruimen die afwisselen met charmante hints van zoethout, inkt en tabaksbladeren.

Een zachte en strelende wijn met een intens mediterraan karakter en een krachtige en stevige smaak textuur, buitengewoon levendig, zijdezacht en met fijne tannines.

Wijn - Spijs

Heerlijke rode Siciliaanse wijn die bij veel gerechten past.

Santagostino Rosso Firriato

Santagostino Rosso is een Italiaanse rode wijn uit Sicilië van wijnhuis Firriato. Deze wijn is gemaakt van Nero en Syrah druiven.

Firriato

Oogst na oogst heeft Firriato een modern wijnbereidingsplan geïmplementeerd op basis van wijnbouw dat de raskenmerken van elke aangeplante wijnstok verbetert en valoriseert. Een productiefilosofie die in slechts enkele jaren het onmiskenbare kenmerk is geworden van een stijl die heeft geleid tot de productie van wijnen met een sterk identiteitsgevoel. Ze zijn herkenbaar vanaf de eerste slok, zijn bekroond met lofbetuigingen van critici en worden genoten door wijnliefhebbers over de hele wereld.

De verschillende wijngaarden op Sicilië hebben Firriato in staat gesteld zich aan de wereld te presenteren met een complexiteit van bodem- en klimaatomstandigheden die alleen Sicilië kan omvatten in één groot land dat baadt in het zonlicht.

Sicilië wijn

Het eiland Sicilië is uniek gelegen halverwege Italië en Spanje. Sicilië is het grootste eiland in de Mediterrane zee met de hoogste actieve vulkaan ter wereld: De Etna. De lavagrond rondom de vulkaan is zeer vruchtbaar en zorgt voor de productie van unieke wijnen. Het eiland heeft een kenmerkend Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters waar behoorlijk wat regen zorgt voor een zeer geschikt klimaat voor gevarieerde wijnbouw. Sicilië staat bekend om de productie van geweldige wijnen met inheemse druivenrassen.

Meer informatie
Product Firriato Santagostino Rosso
Land Italië
Producent Firriato Sicilia
Type wijn Rood
Regio Sicilië
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 18,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1