Cantina di Soave Poesie Amarone della Valpolicella

Cantina di Soave Poesie Amarone della Valpolicella (doos van 6 flessen)

Sartori Corte Brà Amarone (doos van 6 flessen)

€ 197,70
SKU
TP-MON-26221

Sartori Corte Brà Amarone

Sartori Corte Brà Amarone is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Cesari van Corvina, Molinara en Rondinella druiven.

Sartori

Bezit wijngaarden in alle bekende classico-zones en heeft bovendien een aantal bijzondere top wijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Bernabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn. De stijl van Sartori varieert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de uitgesproken Amarone en Recioto della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.

Sartori Corte Brà Amarone

Sartori Corte Brà Amarone heeft een granaatrode kleur. Deze wijn heeft een rijkgeschakeerde geur met tonen van portachtig fruit, confiture, kers, kokos, tabak en fijne houtnuances. Fluweel zachte aanzet, mondvullend, rijk en stoer van smaak met nuances van rijp fruit, specerijen, kokos en tabak.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van het Corte Brà-wijngoed, gelegen in Valpolicella Classico in de heuvels ten noorden van Verona, met de voor het gebied typerende mergelbodem. Na de oogst worden alleen de mooiste druiven 3-4 maanden te drogen gelegd in speciale, goed geventileerde droogkamers. Dan volgt een tweede selectie en worden de beste druiven vergist. De vergisting, in roestvrijstalen tanks, verloopt langzaam en duurt zeker een maand. De jonge wijn wordt, nadat men hem heeft laten aflopen, overgebracht naar betonnen tanks waar de appel-melkzure vergisting plaats vindt. Dan rijpt de wijn 4 jaar op barrique en op middelgrote eikenhouten vaten. Na botteling rijpt de wijn minstens 6 maanden verder op fles.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij diverse vleesgerechten (kort gebakken, gegrild of gesmoord) met rijke sauzen, wild, wild gevogelte, stoofschotels, rijke pastaschotels, paddenstoelen en gerijpte kazen.

Meer informatie
Product Sartori Corte Brà Amarone
Land Italië
Producent Sartori Verona
Type Rode wijn
Regio Veneto
Druivensoort Corvina, Molinara, Rondinella
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 32,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl