Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro

€ 10,95
SKU
RES-1182
Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro

Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro is een rode wijn van Cantina Rosa del Golfo, een wijnmakerij gelegen in Puglia, in het zuiden van Italië. Deze wijn is gemaakt van de inheemse druivensoort Negroamaro, die bekend staat om zijn diepe kleur, rijke smaak en aromatische kenmerken.

Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro wordt geproduceerd van druiven die afkomstig zijn van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in Puglia. De wijngaarden profiteren van het mediterrane klimaat van de regio, met warme zomers en milde winters, wat optimale rijpingsomstandigheden biedt voor de druiven.

In het glas presenteert Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro zich met een intense robijnrode kleur. Het aroma is verleidelijk en complex, met tonen van rijpe bessen, kersen, pruimen, specerijen en een vleugje kruidigheid. Op de tong is de wijn vol en evenwichtig, met zachte tannines en een goede structuur. De smaak onthult lagen van rijp rood fruit, kruiden en subtiele aardse tonen. De afdronk is lang en genereus.

Wijn - Spijs

Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro is een veelzijdige wijn die goed past bij verschillende gerechten. Het gaat goed samen met gegrild vlees, stoofschotels, pasta's en gerijpte kazen. De volle en sappige smaken van de wijn vullen mooi aan bij de intense smaken van deze gerechten.

Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro

Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Puglia. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Rosa del Golfo van Negroamaro druiven.

Rosa del Golfo

Cantina Rosa del Golfo is een wijnmakerij gelegen in Puglia, een regio in het zuiden van Italië. Deze wijnmakerij is opgericht met als doel de traditionele wijnbouw van Puglia te behouden en wijnen van hoge kwaliteit te produceren die het karakter en de unieke eigenschappen van de regio weerspiegelen.

Cantina Rosa del Golfo heeft wijngaarden verspreid over verschillende delen van Puglia, waarbij ze gebruik maken van de diverse terroirs en druivensoorten die de regio te bieden heeft. Ze richten zich voornamelijk op inheemse druivenrassen zoals Primitivo, Negroamaro en Fiano, die goed gedijen in het mediterrane klimaat van Puglia.

De wijnen van Cantina Rosa del Golfo worden met zorg en aandacht geproduceerd. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens zorgvuldig gevinifieerd om de essentie en de expressie van het terroir vast te leggen. Het resultaat zijn wijnen die de typische kenmerken van Puglia vertonen, zoals volle smaken, rijpe fruittonen, kruidigheid en een goede structuur.

Meer informatie
Product Rosa del Golfo Scaliere Negroamaro
Land Italië
Producent Cantine Rosa del Golfo
Type wijn Rood
Regio Puglia
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 10,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1