Schug Chardonnay Sonoma Coast

Schug Chardonnay Sonoma Coast (doos van 6 flessen)

Beringer Founders Estate Chardonnay

Beringer Founders Estate Chardonnay (doos van 6 flessen)

Schug Chardonnay Carneros (doos van 6 flessen)

€ 197,70
SKU
RES-0921011

Schug Chardonnay Carneros

Is een heerlijke Californische witte wijn uit de regio Sonoma. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Schug van Chardonnay druiven.

Schug

Opgericht in 1980, is Schug Carneros Estate Winery de showcase en de levenslange droom van een van de meest gevierde wijnmakers van Californië, Walter Schug. Het wijnhuis is eigendom van en wordt geëxploiteerd, en weerspiegelt vele tientallen jaren van betrokkenheid van de familie Schug bij de productie van goede wijnen in Europa en Californië; zowel Walter als zijn vrouw,

Gertrud, kwamen uit gerenommeerde wijn producerende families van Duitsland.

Schug Chardonnay Carneros

Deze Californische witte wijn heeft een klassieke neus met rijpe aroma’s van tropisch fruit en specerijen, citrusvruchten, peer, en de ouderwets lekkere geur van oven gegaarde appels met boter. In de mond fris, evenwichtig en complex, met een lange, zuivere afdronk. Bij Schug worden geen ‘blockbusters’ Chardonnay wijnen gemaakt, de nadruk ligt helemaal op finesse en fruit. De druiven komen van de eigen Carneros wijngaarden, voor meer complexiteit aangevuld met druiven van Sangiacomo, Roche, Ricci, Lund, Cornerstones en Wood Valley wijngaarden. De vinificatie volgt het klassieke Europese voorbeeld, met gisting op barriques van Frans Allier eikenhout, gevolgd door een opvoeding van 9 maanden op de ‘lees’ (eigen fijn bezinksel) in dezelfde barriques.

Wijn - Spijs

Deze Chardonnay wijn is een uitstekende begeleider van verfijnde gerechten als pasta, gevogelte, kalf, zeevis, coquilles, kreeft, gamba’s al dan niet geserveerd met een room- of botersaus. Eveneens aanbevolen bij niet al te rijpe wit schimmel- en roomkazen, verrassend bij niet al te zure geitenkazen.

 

Meer informatie
Product Schug Chardonnay Carneros
Land Californië
Producent Schug Carneros Estate
Type Witte wijn
Regio Sonoma
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 32,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl