Schug Pinot Noir Sonoma Coast

Schug Pinot Noir Sonoma Coast (doos van 6 flessen)

Marimar Estate Pinot Noir La Masia

Marimar Estate Pinot Noir La Masia (doos van 6 flessen)

Schug Pinot Noir Carneros (doos van 6 flessen)

€ 257,70
SKU
RES-0921013

Schug Pinot Noir Carneros

Schug Pinot Noir Carneros is een heerlijke Californische rode wijn uit de regio Sonoma. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Schug van Pinot Noir druiven.

Schug

Opgericht in 1980, is Schug Carneros Estate Winery de showcase en de levenslange droom van een van de meest gevierde wijnmakers van Californië, Walter Schug. Het wijnhuis is eigendom van en wordt geëxploiteerd, en weerspiegelt vele tientallen jaren van betrokkenheid van de familie Schug bij de productie van goede wijnen in Europa en Californië; zowel Walter als zijn vrouw, Gertrud, kwamen uit gerenommeerde wijn producerende families van Duitsland.

Schug Pinot Noir Carneros

Schug Pinot Noir Carneros is een rijke aromatische wijn, met tonen van zwarte kersen en bessen, op een achtergrond van elegant hout en specerijen. In de mond, een overvloed aan fruit, kersen, aalbessen, aardbeien, gevolgd door een fluwelig mondgevoel en een elegante finale. Bij Schug worden geen ‘blockbusters’ Pinot Noir wijnen gemaakt, de nadruk ligt helemaal op finesse en fruit. De druiven voor deze Pinot Noir komen uit eigen wijngaarden in Carneros: Lund, Vineburg, Sangiacomo, Schug Estate, Parmalee-Hill, Ricci, Cornerstones en Brown vineyards. De vinificatie is klassiek, volgens het Bourgondische voorbeeld. De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks gedurende 6-8 dagen, met regelmatige onderdompelen van de schillenhoed. De jonge wijnen ondergaan een opvoeding van 2 maanden (inclusief malolactische gisting) in grote vaten van eikenhout, gevolgd door 9 maanden op barriques van medium getoast Frans eikenhout (30% nieuw).

Wijn - Spijs

Door zijn frisheid en fruitige aroma’s is dit een uitstekende begeleider van alle soorten vleesgerechten, gebakken, gegrild of gebarbecued, in het bijzonder eend, lam, struisvogel en hert al dan niet geserveerd met een zoet/zuur vruchtensaus. Deze wijn combineert ook verrassend goed met zeevis, het liefst gegrild. Pas dan de temperatuur aan (14°C).

Meer informatie
Product Schug Pinot Noir Carneros
Land Californië
Producent Schug Carneros Estate
Type Rode wijn
Regio Sonoma
Druivensoort Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 42,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl