Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

Selbach-Oster Riesling Trocken Dry Fish (doos van 6 flessen)

€ 89,70
SKU
ORB-45446

Selbach-Oster Riesling Trocken Dry Fish

Deze Duitse Moezel wijn is droog en verrukkelijk vlinderlicht met aroma's van appel, peer, wat mandarijn en meloen. Een vleugje mineralen voegt pittigheid aan al het fruit toe. De delicate riesling-zuren geven deze vriendelijke, toegankelijke, speelse wijn van begin tot eind een aangename spanning.

Wijn - Spijs

Heerlijke Riesling wijn als aperitief, bij borrelhapjes of in combinatie met allerlei lichte visgerechten van gerookte zalm tot gebakken kabeljauw.

Selbach-Oster Riesling Trocken Dry Fish

Is een heerlijke witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Selbach-Oster. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Weingut Selbach Oster

De familie Selbach-Oster is sinds 1661 producent van riesling. Hun wijngaarden liggen op de vaak steile hellingen langs de rivier Mosel. Inmiddels is hun wijngaard bezit gegroeid tot 22 hectare. De percelen liggen in Zeltingen en dan stroomopwaarts in Wehlen, Graach en Bernkastel. Dit deel van de Mosel wordt het 'hart van de Mosel appellatie' genoemd omdat hier de beste wijnen worden gemaakt. Selbach-Oster wordt internationaal tot de top van de Mosel producenten gerekend. Dat Selbach-Oster met de tijd meegaat blijkt wel uit de Riesling Incline. Zij brengen deze wijn op de markt omdat ze merkten dat er behoefte ontstond aan een Mosel Riesling die het mineralige van de leisteen bodem combineert met de rijpe aroma's van frisse appel en citrustonen. Een fijne, mild droge wijn uit het hart van de middel Mosel. De zwarte ondergrond van het etiket is de verwijzing naar de leisteen bodem waarop de druiven groeien. De witte hellende lijn symboliseert de hellingen (incline) waarop de wijngaarden liggen. De groene cirkel staat voor de riesling druif met zijn unieke karakter.

Meer informatie
Product Selbach-Oster Riesling Trocken Dry Fish
Land Duitsland
Producent Weingut Selbach Oster
Type Witte wijn
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl