Sherry

Sherry

Sherry

Le Connaisseur verkoopt sherry van de volgende sherryhuizen: Bodegas Lustau, Bodegas Baron, Bodegas Williams & Humbert en Bodegas Hidalgo la Gitana.

Sherry is een Spaanse versterkte wijn die door middel van het solera-systeem wordt opgevoed. Sherry is afkomstig uit de streek van Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda en El Puerto de Santa María in Andalusië. Alleen wijn gerijpt in een van deze steden mag zich sherry noemen. Van hun oude oorsprong tot hun unieke rijpingsmethode, is alles over sherry wijn echt authentiek. De wijnen die in de regio Jerez gecreëerd worden zijn geproduceerd via een eeuwenoude rijping methode die doorgegeven is via vele generaties.

Criaderas y solera

Het wezenlijke kenmerk van dit volstrekt unieke proces, dat bekend staat als criaderas y solera, is van datgene wat gebotteld moet worden ontleent wordt uit de onderste vaten op solera niveau. Deze wijnen op solera niveau bevatten de oudste wijnen. De hoeveelheid die men uit de solera neemt wordt vervangen door een equivalente hoeveelheid jongere wijn uit de rij erboven, de eerste criadera. Deze zal op haar beurt weer vervangen worden door dezelfde hoeveelheid van de rij daarboven die een nog jongere wijn bezit enzovoort. Dit resulteert in uitzonderlijke wijnen die dezelfde kwaliteit jaar na jaar handhaven.

Filter
Aflopend sorteren

23 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

23 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst