Bodegas Williams & Humbert

Bodegas Williams & Humbert

Bodegas Williams & Humbert

Bodegas Williams & Humbert is een Spaanse wijnmakerij en distilleerderij in Jerez, Andalusië. Het bedrijf werd in 1877 opgericht door Sir Alexander Williams, een handelaar uit Engeland, en Arthur Humbert, een sherry-expert uit Frankrijk. Tegenwoordig wordt het wijnhuis gerund door de vijfde generatie van de familie Williams.

De wijnmakerij produceert een breed scala aan sherry's, waaronder fino, amontillado, oloroso, room en Pedro Ximénez. Ze staan ook bekend om hun brandewijn en rum, die op traditionele wijze worden gemaakt en gerijpt in eikenhouten vaten.

Een van hun beroemdste wijnen is de Dry Sack Sherry, die in het begin van de 20e eeuw werd gemaakt en is vernoemd naar de zakken sherry die per schip van Jerez naar het VK werden vervoerd. Het is een halfdroge sherry met een nootachtige, fruitige smaak.

Bodegas Williams & Humbert zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft verschillende initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van afval.

Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst