Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage

Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage (doos van 6 flessen)

Ashbourne Pinotage

Ashbourne Pinotage (doos van 6 flessen)

Southern Right Pinotage (doos van 6 flessen)

€ 131,70
SKU
VER-045077

Southern Right Pinotage

Southern Right Pinotage is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de Walker Bay regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Pinotage druiven door wijnhuis Hamilton Russell Vineyards.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Hamilton Russell Vineyards

Hamilton Russell Vineyards is een van de meest zuidelijke en bij de zee gelegen wijnhuizen in Zuid-Afrika. Het wijnhuis is een pionier in de wijnbouw in het mooie, koele, maritieme Hemel-en-Aarde Valley gebied. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren. Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.

Southern Right Pinotage

Hamilton Russell Southern Right Pinotage is een klassieke wijn boordevol complexe aroma’s van zwarte pruimen, bosbessen, moerbeien en wilde kruiden. Elegant, veel mineraliteit en prachtige tannines. Door de koelere wijngaarden worden de druiven later geplukt, wat optimale rijpheid geeft. De meer klassieke fruitaroma's en structuur zijn het gevolg van kleirijke grond.

Southern Right is gelegen in de Hemel en Aarde Vallei in het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika. Er heerst een koel, maritiem klimaat en de specifieke bodem bestaat uit steen, schalie en klei. Deze bodems zijn het meest geschikt om een klassieke wijnstijl te maken. Het wijnhuis maakt er terroir gedreven wijnen met de focus op Sauvignon Blanc en Pinotage.

Wijn - Spijs

Heerlijke rode wijn voor bij geroosterd en gegrild vlees.

Meer informatie
Product Southern Right Pinotage
Land Zuid-Afrika
Producent Hamilton Russell
Type Rode wijn
Regio Walker Bay
Druivensoort Pinotage
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 21,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl