Taittinger Brut Millésimé

Taittinger Brut Millésimé

Taittinger Brut Prestige Rosé

Taittinger Brut Prestige Rosé

Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs Brut (doos van 6 flessen)

€ 897,00
SKU
ORB-48034

Champagne Taittinger

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van mevrouw Vitalie Taittinger en haar broer Clovis is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Taittinger krijgt al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie. Aan de basis van de kwaliteit van de champagnes van Taittinger staan de 289 hectare wijngaarden in eigen bezit, gelegen op de beste locaties in en om Reims. Ze leveren ongeveer de helft van de jaarlijkse behoefte aan wijn. Hierdoor is Taittinger minder afhankelijk van de fluctuerende prijzen op de druivenmarkt en dragen zij zorg voor een constante kwaliteit. De resterende druiven worden op contractbasis gekocht van lokale boeren, met relatief veel Chardonnay-druiven uit de Cote des Blancs, waar de mooiste Chardonnay vandaan komt. Een team experts, onder leiding van Loic Dupont, selecteert de wijnen voor de verschillende Cuvées van Taittinger. Zeer hoge eisen worden gesteld aan de wijnen voor de bijzondere Top Cuvées.

De Comtes de Champagne Blanc de Blancs

Is fijn en elegant, complexe aroma's van vanille, meidoorn en linde. De smaak is levendig, aangenaam, soepel en lang. Men proeft geconfijte zuidvruchten, perziken, gegrilde amandelen, brioche.

Deze Champagne is een assemblage van Grands Crus uit de Côte des Blancs. Alleen de wijnen van de eerste persing worden gebruikt.

Wijn - Spijs

Een schitterend aperitief, maar deze champagne kan ook heel goed aan het begin van de maaltijd.

Meer informatie
Product Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs Brut
Land Frankrijk
Producent Taittinger Champagne
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 149,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl