Taittinger Comtes de Champagne Brut Rosé (doos van 6 flessen)

Taittinger Comtes de Champagne Brut Rosé (doos van 6 flessen)

Taittinger Demi Sec

Taittinger Demi Sec

Taittinger Comtes de Champagne Brut Rosé

€ 209,95
SKU
ORB-45025-1

Champagne Taittinger

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van mevrouw Vitalie Taittinger en haar broer Clovis is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Taittinger krijgt al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie. Aan de basis van de kwaliteit van de champagnes van Taittinger staan de 289 hectare wijngaarden in eigen bezit, gelegen op de beste locaties in en om Reims. Ze leveren ongeveer de helft van de jaarlijkse behoefte aan wijn. Hierdoor is Taittinger minder afhankelijk van de fluctuerende prijzen op de druivenmarkt en dragen zij zorg voor een constante kwaliteit. De resterende druiven worden op contractbasis gekocht van lokale boeren, met relatief veel Chardonnay-druiven uit de Cote des Blancs, waar de mooiste Chardonnay vandaan komt. Een team experts, onder leiding van Loic Dupont, selecteert de wijnen voor de verschillende Cuvées van Taittinger. Zeer hoge eisen worden gesteld aan de wijnen voor de bijzondere Top Cuvées.

Comtes de Champagne Rosé

Deze Champagne bracht drie jaar door in de kelders van Taittinger opdat de aroma's zich zo goed mogelijk konden ontwikkelen en om het fruitige karakter van de wijn te verzachten.

Comtes de Champagne Rosé heeft de kleur van pallissanderhout en fijne belletjes die met elkaar een ketting vormen. Deze rosé Champagne heeft een intense, volle neus en aroma's van fruit en bloemen met hinten van frambozen en viooltjes. De smaak is vol, krachtig, warm en rond. Hij heeft dezelfde fruitigheid als de neus, met aroma's van gele perziken en appelen. De Comtes de Champagne Rosé is een grote champagne, mild, soepel en gemakkelijk om te drinken, met een overdaad aan aroma's.

Het merendeel van de wijnen die gebruikt worden in de assemblage zijn grands crus afkomstig uit de Côte des Blancs, de Montage de Reims en het begin van de Marne Vallei.

Wijn - Spijs

Heerlijke rosé Champagne geschikt als aperitief, maar ook heerlijk bij grote desserts.

Meer informatie
Product Taittinger Comtes de Champagne Brut Rosé
Land Frankrijk
Producent Taittinger Champagne
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 209,95