Taittinger Demi Sec

Taittinger Demi Sec (doos van 6 flessen)

Taittinger Brut Millésimé

Taittinger Brut Millésimé (doos van 6 flessen)

Taittinger Folies de la Marquetterie (doos van 3 flessen)

€ 253,50
SKU
ORB-57836

Champagne Taittinger

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van mevrouw Vitalie Taittinger en haar broer Clovis is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Taittinger krijgt al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie. Aan de basis van de kwaliteit van de champagnes van Taittinger staan de 289 hectare wijngaarden in eigen bezit, gelegen op de beste locaties in en om Reims. Ze leveren ongeveer de helft van de jaarlijkse behoefte aan wijn. Hierdoor is Taittinger minder afhankelijk van de fluctuerende prijzen op de druivenmarkt en dragen zij zorg voor een constante kwaliteit. De resterende druiven worden op contractbasis gekocht van lokale boeren, met relatief veel Chardonnay-druiven uit de Cote des Blancs, waar de mooiste Chardonnay vandaan komt. Een team experts, onder leiding van Loic Dupont, selecteert de wijnen voor de verschillende Cuvées van Taittinger. Zeer hoge eisen worden gesteld aan de wijnen voor de bijzondere Top Cuvées.

Les Folies de la Marquetterie

Is een exclusieve Cuvée van het eeuwenoude champagnehuis Taittinger. Les Folies is de naam van de wijngaard die voor Château de la Marquetterie in Epernay ligt.

Voor deze goudgele champagne worden uitsluitend pinot noir (45%) en chardonnay (55%) druiven van Les Folies gebruikt. De rijpe, geurige druiven worden gedeeltelijk op roestvrijstaal en deels op eiken vaten gevinifieerd. De langzame flesrijping van drie jaar maakt dat de mousse uit fijne, delicate belletjes bestaat die in de flûte omhoog parelen.

De goudgele champagne heeft ingetogen maar intense aroma's van perzik en abrikoos aangevuld met subtiele tonen van brioche en een vleugje vanille. Mondvullend, krachtig en tegelijkertijd elegant met een rijke, complexe, lange afdronk.

Wijn - Spijs

Heerlijke Champagne als aperitief of bij gevogelte, wit vlees, vis en rijpe, zachte kaassoorten.


 

Meer informatie
Product Taittinger Folies de la Marquetterie
Land Frankrijk
Producent Taittinger
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 84,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl