Taittinger Demi Sec

Taittinger Demi Sec (doos van 6 flessen)

Taittinger Folies de la Marquetterie

Taittinger Folies de la Marquetterie (doos van 3 flessen)

Taittinger Prelude Grands Crus (doos van 3 flessen)

€ 253,50
SKU
ORB-50492

Champagne Taittinger

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van mevrouw Vitalie Taittinger en haar broer Clovis is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Taittinger krijgt al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie. Aan de basis van de kwaliteit van de champagnes van Taittinger staan de 289 hectare wijngaarden in eigen bezit, gelegen op de beste locaties in en om Reims. Ze leveren ongeveer de helft van de jaarlijkse behoefte aan wijn. Hierdoor is Taittinger minder afhankelijk van de fluctuerende prijzen op de druivenmarkt en dragen zij zorg voor een constante kwaliteit. De resterende druiven worden op contractbasis gekocht van lokale boeren, met relatief veel Chardonnay-druiven uit de Cote des Blancs, waar de mooiste Chardonnay vandaan komt. Een team experts, onder leiding van Loic Dupont, selecteert de wijnen voor de verschillende Cuvées van Taittinger. Zeer hoge eisen worden gesteld aan de wijnen voor de bijzondere Top Cuvées.

Taittinger Prelude Grands Crus

Deze Champagne  is briljant lichtgeel van kleur met zilverachtige hoogtepunten. De belletjes zijn fijn en vormen een delicate roomachtige kraag van mousse. De geur is subtiel en fris. De aanvankelijk minerale aroma's ontwikkelen zich snel tot geuren van bloemen met hinten van vlierbloesem en kruidige boventonen van kaneel. Deze Prélude heeft een volle, krachtige smaak en een lange, volle afdronk. Taittinger Prélude Grands Crus is een verrukkelijke champagne met veel charme, finesse en passie.

De Chardonnay voor deze Champagne komt uit de Côte de Blancs (Avize, Le Mesnil sur Oger) en de Pinot Noir druiven uit de Montagne de Reims streek (Bonzy, Ambonnay).

Wijn - Spijs

Deze Prélude is heerlijk als aperitief en een verrukkelijke begeleider van gegrilde vis en schaaldieren.

Meer informatie
Product Taittinger Prelude Grands Crus
Land Frankrijk
Producent Taittinger Champagne
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 84,50