Vida Organica Torrontes

Vida Organica Torrontés (doos van 6 flessen)

Tensión La Ribera Malbec Petit Verdot

Tensión La Ribera Malbec Petit Verdot (doos van 6 flessen)

Tensión La Ribera Cabernet Sauvignon Cabernet Franc (doos van 6 flessen)

€ 55,80
SKU
COEN-89417

Tensión La Ribera Cabernet Sauvignon Cabernet Franc

Tensión La Ribera Cabernet Sauvignon Cabernet Franc is een heerlijke rode Argentijnse wijn uit de regio Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Zuccardi van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druiven.

Zuccardi

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaard ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf.

Tensión La Ribera

Tensión la Ribera is een project van topproducent Zuccardi. Gebruikmakend van de verschillende terroirs langs de ribera (rivier) de Tunuyán, vanaf de bron op 1.400 meter boven zeeniveau in het Andesgebergte, tot aan de riviermonding in het oosten van Mendoza, in de wijk Santa Rosa.

Tensión La Ribera Cabernet Sauvignon Cabernet Franc

Tensión La Ribera Cabernet Sauvignon Cabernet Franc heeft een diep rode kleur. In de geur rood fruit met een fijne en frisse kruidigheid. 12 maanden rijping op Frans eikenhout geven de wijn ook smaakelementen als tabak en vanille. De smaak is stevig en heeft een goede structuur.

Wijn - Spijs

Een krachtige wijn die goed past bij gegrild rood vlees en groot wild zoals hert en wilde zwijnen, harde kaas, en maaltijden met champignons.

Meer informatie
Product Tensión La Ribera Cabernet Sauvignon Cabernet Franc
Land Argentinië
Producent Familia Zuccardi
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Mendoza
Druivensoort Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 9,30
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl