Torrevento Torre del Falco

Torrevento Torre del Falco

Belpoggio Brunello di Montalcino

Belpoggio Brunello di Montalcino

Torrevento Vigna Pedale Castel del Monte

€ 15,95
SKU
Sl-1802
Torrevento Vigna Pedale Castel del Monte is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Torrevento Vigna Pedale Castel del Monte

Torrevento Vigna Pedale Castel del Monte is een wijn geproduceerd door Cantine Torrevento in de Castel del Monte DOC-regio in Puglia, Italië. Castel del Monte is bekend om zijn kenmerkende kasteelvormige architectuur en het is ook een belangrijk wijnbouwgebied.

Vigna Pedale is een specifieke wijngaard van Cantine Torrevento waar de druiven worden geteeld voor deze wijn. Het is gebruikelijk in de wijnwereld om wijnen te benoemen naar de wijngaarden waar de druiven vandaan komen, omdat dit een indicatie kan geven van de kwaliteit en het unieke karakter van de wijn.

De Torrevento Vigna Pedale Castel del Monte is meestal gemaakt van inheemse druivenrassen zoals Nero di Troia en Montepulciano, die veel voorkomen in deze regio. Het resultaat is een rode wijn met een diepe kleur, stevige tannines en een rijke smaak. De wijn kan aroma's van rijp rood fruit, kruiden en aardse tonen vertonen.

Top wijn van Torrevento beloond met Tre Bicchieri Gambero Rosso voor acht opeenvolgende jaren!

Wijn - Spijs

Torrevento Vigna Pedale Castel del Monte is heerlijk bij gegrild rood vleesgerechten, rijke pastagerechten, wildgrechten en belegen kazen.

Torrevento Vigna Pedale Castel del Monte

Vigna Pedale Castel del Monte is een Italiaanse rode wijn uit Puglia van wijnhuis Torrevento. Deze wijn is gemaakt van Nero druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C

Cantine Torrevento

Cantine Torrevento is een wijnproducent gevestigd in de regio Puglia, Italië. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1948, en het staat bekend om het produceren van kwaliteitswijnen die de typiciteit van het terroir weerspiegelen.

Cantine Torrevento produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, evenals mousserende wijnen. Ze maken gebruik van inheemse druivenrassen zoals Primitivo, Negroamaro, Aglianico en Fiano, en combineren traditionele wijnbereidingsmethoden met moderne technieken.

De wijnen van Cantine Torrevento worden gewaardeerd om hun karakter, balans en expressie van het terroir. Of je nu op zoek bent naar een stevige rode wijn, een verfrissende witte wijn of een feestelijke bubbels, Cantine Torrevento biedt een gevarieerd aanbod om aan verschillende smaakvoorkeuren te voldoen.

Meer informatie
Product Torrevento Vigna Pedale Castel del Monte
Land Italië
Producent - Brand Cantine Torrevento
Type wijn Rood
Regio Puglia
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1