Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore

Velenosi Brecciarolo Rosso Piceno Superiore

Sandrone Barbera d'Alba Luciano

Sandrone Barbera d'Alba

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

€ 9,95
SKU
TP-321101
Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico is een witte wijn van Velenosi Vini, gelegen in de regio Marche, Italië. Deze wijn is gemaakt van de Verdicchio-druivensoort, die inheems is in de Marche-regio en bekend staat om zijn frisheid, levendige zuren en uitgesproken aroma's.

De term "Classico" in de naam van de wijn verwijst naar het feit dat de druiven afkomstig zijn van de traditionele en meest gewaardeerde gebieden in de Castelli di Jesi-regio.

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico vertoont een strogele kleur in het glas. In de geur zijn aroma's van citrusvruchten, zoals citroen en grapefruit, te herkennen, samen met subtiele bloemige tonen en soms een vleugje amandel.

Op het gehemelte heeft de wijn een frisse en levendige zuurgraad, waardoor het een verfrissende en smaakvolle ervaring biedt. Het heeft een lichte tot medium body en een aangename textuur.

Wijn - Spijs

Deze Verdicchio-wijn is een veelzijdige keuze die goed past bij verschillende gerechten. Het is heerlijk als aperitief en gaat goed samen met lichte voorgerechten, visgerechten, zeevruchten, salades en vegetarische maaltijden.

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit Marche Italië. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Velenosi van Verdicchio druiven.

Velenosi Vini

Velenosi Vini is een wijnmakerij gevestigd in Ascoli Piceno, een stad in de regio Marche in Italië. De wijnmakerij is opgericht door Angela Velenosi en Ercole Velenosi in 1984 en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerd wijnbedrijf in Italië.

Velenosi Vini staat bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het karakter en de unieke kenmerken van de Marche-regio weerspiegelen. Ze maken gebruik van moderne wijnmaaktechnieken en investeren in kwaliteitsdruiven om wijnen te creëren die zowel traditioneel als innovatief zijn.

Velenosi Vini heeft veel erkenning gekregen voor hun wijnen en heeft verschillende onderscheidingen en prijzen gewonnen in nationale en internationale wijncompetities.

Meer informatie
Product Velenosi Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico
Land Italië
Producent Velenosi Vini
Type wijn Wit
Regio Marche
Druivensoort Overige druiven wit
Prijs per fles € 9,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1