Veuve Clicquot Rosé

Veuve Clicquot Rosé

Veuve Clicquot Rosé

Veuve Clicquot Rosé (doos van 6 flessen)

Veuve Clicquot Demi-Sec (doos van 6 flessen)

€ 267,00
SKU
MON-760012-6

Veuve Clicquot

In 1805 werd Madame Clicquot onverwachts een jonge weduwe. Op slechts 27 jaar oud nam ze met vaardigheid en gratie de teugels over van het Champagnehuis dat in 1772 door de familie van haar overleden echtgenoot in Reims werd opgericht. Gedreven door haar visie, smaak voor uitmuntendheid en inventieve geest, creëerde ze de eerste geregistreerde vintage Champagne ( 1810), de doorzeeftafel (1816) en de allereerste blended rosé Champagne (1818).

Het maken van Veuve Clicquot Champagne is meer dan alleen bekwaamheid, het is altijd een creatieve daad geweest, waarvoor een unieke expertise vereist is die gebaseerd is op een liefde voor Pinot Noir en de kunst van het ouder worden. Van oogst tot verzending, Veuve Clicquot is geïnspireerd door het aloude motto van het huis, "slechts één  kwaliteit, de beste." De nalatenschap van Madame Clicquot straalt met passie en optimisme door het hele huis.

Veuve Clicquot Demi-Sec

Evenals de andere champagnes van Veuve Clicquot is ook de Demi-Sec van het huis gebaseerd op overwegend pinot noir. Het geeft deze champagne z´n prachtige structuur, krachtig en fijn tegelijk. Het streven in deze Veuve Clicquot Demi-Sec is naar een zeer nadrukkelijk fruitig aroma en daarom bestaat de assemblage, naast de dominante pinot noir, uit een groot deel pinot meunier. Pinot meunier is de variëteit die zorgt voor openheid, toegankelijkheid en onmiddellijke fruitexpressie. Chardonnay complementeert de assemblage en zorgt voor viefheid, dynamiek en delicaatheid. Ook voor de Demi-Sec doet Veuve Clicquot geen concessies. De assemblage bestaat uit niet minder dan 50 verschillende wijnen uit alle drie de districten (Montagne de Reims, Vallée de la Marne en Cote des Blancs). Consistentie in kwaliteit en karakter wordt gewaarborgd doordat er tot wel een kwart reservewijnen uit oudere jaren in de assemblage wordt verwerkt.

De favoriet van menigeen. Veuve Clicquot demi-sec kan als aperitief worden geserveerd, maar is natuurlijk vooral excellent als partner van desserts die een basis van fruit hebben – te denken valt aan bijvoorbeeld perentaart, een charlotte van abrikozen en gegratineerd citrusfruit. Maar ook perfect passend bij crêpes en crème brulée.

Meer informatie
Product Veuve Clicquot Demi-Sec
Land Frankrijk
Producent Veuve Clicquot Champagne
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 44,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl