Veuve Clicquot Demi-Sec

Veuve Clicquot Demi-Sec (doos van 6 flessen)

Veuve Clicquot Rosé (doos van 6 flessen)

€ 323,70
SKU
MON-760015-6

Veuve Clicquot

In 1805 werd Madame Clicquot onverwachts een jonge weduwe. Op slechts 27 jaar oud nam ze met vaardigheid en gratie de teugels over van het Champagnehuis dat in 1772 door de familie van haar overleden echtgenoot in Reims werd opgericht. Gedreven door haar visie, smaak voor uitmuntendheid en inventieve geest, creëerde ze de eerste geregistreerde vintage Champagne ( 1810), de doorzeeftafel (1816) en de allereerste blended rosé Champagne (1818).

Het maken van Veuve Clicquot Champagne is meer dan alleen bekwaamheid, het is altijd een creatieve daad geweest, waarvoor een unieke expertise vereist is die gebaseerd is op een liefde voor Pinot Noir en de kunst van het ouder worden. Van oogst tot verzending, Veuve Clicquot is geïnspireerd door het aloude motto van het huis, "slechts één kwaliteit, de beste." De nalatenschap van Madame Clicquot straalt met passie en optimisme door het hele huis.

Veuve Clicquot Rosé

In 1775 lanceerde Veuve Clicquot al een rosé Champagne en was daarmee het allereerste Champagnehuis ooit! Vanwege haar jarenlange historie had Veuve Clicquot Ponsardin al verschillende rosé’s in het assortiment, maar nog geen non-millésimé oftewel non vintage. Een champagne waar druiven van meerdere jaargangen in zijn verwerkt.

Deze Rosé is in alles kenmerkend voor VCP: een eye catcher van de eerste orde en tegelijk stijlvol en chic. De gewaagde uitmonstering van deze nieuwe creatie zal op het schap onmiddellijk in het oog springen. Volstrekt in de stijl van de Veuve Clicquot Yellow Label.
Zo is het ook met het smaakkarakter en de kwaliteit. Het champagnehuis, in 1772 in Reims gesticht, heeft als devies “Une seule qualité, la toute première”. Vertaald betekent het: “Eén kwaliteit, de beste”. Dat zie je in het feestelijke, zachte roze van de fles en dat proef je in de champagne zelf.

Veuve Clicquot Ponsardin Rosé Sans Année is de rosé expressie van de beroemde en succesvolle klassieker: Veuve Clicquot Yellow Label. Hij is gecomplementeerd met wat extra pinot noir van de beste crus van de streek. Door dat extra toefje pinot noir van topklasse heeft deze Rosé een verrukkelijk accent van klein rood fruit in parfum en smaak.
Een schitterend aperitief van hoog niveau en een bijzondere begeleider van fijne gerechten aan tafel.

Meer informatie
Product Veuve Clicquot Rosé
Land Frankrijk
Producent Veuve Clicquot Champagne
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 53,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl