Vietti Moscato d'Asti Cascinetta

Vietti Moscato d'Asti Cascinetta (doos van 6 flessen)

Nec-Otium Delfino della Marchesa

Nec-Otium Delfino della Marchesa (doos van 6 flessen)

Vietti Perbacco Nebbiolo (doos van 6 flessen)

€ 141,00
SKU
RES-1323

Vietti Perbacco Nebbiolo

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door het wijnhuis Vietti van Nebbiolo druiven.

Vietti

De geschiedenis van de Vietti-wijnmakerij vindt zijn oorsprong in de 19'e eeuw. Pas in het begin van de 20'e eeuw werd de naam Vietti echter een wijnmakerij met zijn eigen wijnen op fles. Patriarch Mario Vietti maakte vanaf 1919 de eerste Vietti wijnen en verkocht het grootste deel van de productie in Italië. Zijn belangrijkste prestatie was het transformeren van de familieboerderij, die zich op vele gebieden bezighoudt, tot een druiventeelt- en wijn producerend bedrijf.

Vietti Perbacco Nebbiolo

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. Boordevol rijpe fruitige aroma’s (kersen, frambozen) met florale ondertonen en een hint van specerijen. Complex, rijp, (medium)vol van structuur, verrassend elegant en mineraal, met vlezige tannines en een lange, krachtige en weelderige finale. Een ontzagwekkende wijn waar menige Barolo producent jaloers op zal zijn.

Wijn - Spijs

Deze geweldige wijn roept om de typische Piemontese specialiteit, rund- of kalfsvlees ‘brasato’ gesmoord in Nebbiolo wijn. Het combineert echter ook uitstekend met smaakrijke gerechten uit de internationale keuken: wildterrine, gegrild of gebraden lamsvlees met een (bos)vruchtensaus, stoofschotels met worst. Verrukkelijk bij rijpe harde kazen uit Noord-Italië!

Deze wijn scoort systematisch hoog bij Robert Parker (90 PP) en Wine Spectator (90).

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Vietti Perbacco Nebbiolo
Land Italië
Producent La Famiglia Vietti
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Piemonte
Druivensoort Nebbiolo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 23,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl