Sophenia Altosur

Sophenia Altosur

Sophenia Altosur is een wijnlijn geproduceerd door Bodegas Sophenia in Argentinië. Altosur betekent "hoog zuiden" in het Spaans en de naam verwijst naar de wijngaarden op grote hoogte waar de druiven voor deze wijnen worden verbouwd. De wijngaarden bevinden zich in de uitlopers van het Andesgebergte, op hoogtes tussen de 1100 en 1400 meter boven de zeespiegel. Deze hoogte zorgt voor een unieke combinatie van koele temperaturen en intens zonlicht, waardoor de druiven langzaam rijpen en complexe smaken ontwikkelen.

Het Altosur-assortiment omvat wijnen gemaakt van onder andere Malbec-, Cabernet Sauvignon- en Sauvignon Blanc-druiven. De wijnen worden gemaakt met minimale tussenkomst in de wijngaard en de wijnmakerij, waarbij waar mogelijk gebruik wordt gemaakt van duurzame en biologische methoden. De Malbec- en Cabernet Sauvignon-wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten om complexiteit en diepte toe te voegen, terwijl de Sauvignon Blanc wordt gefermenteerd in roestvrij staal om zijn heldere fruitsmaken te behouden.

Altosur-wijnen staan bekend om hun evenwicht en elegantie, met levendige fruitsmaken en zachte, zijdezachte tannines. Ze zijn een bewijs van het unieke terroir van de Uco-vallei in Mendoza, Argentinië, waar Bodegas Sophenia is gevestigd.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst