Australische Chardonnay

Australische Chardonnay

Australische Chardonnay

Australische Chardonnay is een type witte wijn gemaakt van Chardonnay-druiven die in verschillende regio's in Australië worden verbouwd. Chardonnay is een van de meest populaire druivensoorten in Australië en wordt vaak gebruikt om rijke, volle wijnen te produceren met een scala aan verschillende smaken en aroma's.

Australische Chardonnays kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van het klimaat, de bodem en de gebruikte wijnbereidingstechnieken. In koelere streken, zoals de Yarra Valley en de Adelaide Hills, hebben Chardonnays de neiging om lichter van smaak te zijn met een hoge zuurgraad en smaken van citrus, groene appel en steenfruit. In warmere streken, zoals de Margaret River en Hunter Valley, hebben Chardonnays de neiging voller te zijn met een lagere zuurgraad en smaken van tropisch fruit, meloen en perzik.

Veel Australische wijnmakers gebruiken eikenhouten vaten om hun Chardonnays te laten rijpen, wat smaken van vanille, karamel en toast aan de wijn kan toevoegen. Sommige wijnmakers geven er de voorkeur aan om roestvrijstalen tanks te gebruiken om de verse fruitsmaken van de druiven te behouden.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst