Chileense Cabernet Sauvignon

Chileense Cabernet Sauvignon

Chileense Cabernet Sauvignon

Chileense Cabernet Sauvignon is een hoog aangeschreven wijn die de afgelopen decennia aan populariteit heeft gewonnen. Chileense wijnhuizen produceren al sinds de 19e eeuw Cabernet Sauvignon, maar pas in de jaren tachtig en negentig begon de kwaliteit van de Chileense Cabernet Sauvignon aanzienlijk te verbeteren.

Chileense Cabernet Sauvignon staat bekend om zijn rijke, volle smaakprofiel, met rijpe fruitsmaken van zwarte bessen, bramen en pruimen. De wijn wordt vaak gerijpt in eikenhouten vaten, wat zorgt voor smaken van vanille, kruiden en geroosterd eikenhout. Chileense Cabernet Sauvignon heeft ook de reputatie een wijn van grote waarde te zijn, die hoge kwaliteit biedt tegen een lagere prijs dan vergelijkbare wijnen uit andere regio's.

Chileense Cabernet Sauvignon wordt voornamelijk verbouwd in de Central Valley-regio, die de Maipo-, Colchagua- en Rapel-valleien omvat. Het warme, droge klimaat en de goed doorlatende bodems van de regio bieden ideale omstandigheden voor het telen van Cabernet Sauvignon-druiven die rijk zijn aan smaak en tannines.

Filter
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst