Rheinhessen wijnen

Rheinhessen wijnen

Duitse Rheinhessen wijnen

Het wijngebied Rheinhessen, gelegen in de deelstaat Rijnland-Palts in het westen van Duitsland, is qua productie het grootste wijngebied van het land. De wijngaarden van de regio bevinden zich op glooiende heuvels en vlaktes, wat zorgt voor een verscheidenheid aan terroirs en microklimaten.

Rheinhessen staat bekend om het produceren van een reeks hoogwaardige wijnen, zowel wit als rood. De meest bekende druivensoort in de regio is Riesling, die medium-bodied wijnen produceert met een levendige zuurgraad en aroma's van citrus en perzik. De regio produceert ook andere witte druivensoorten, zoals Müller-Thurgau en Silvaner, die bekend staan om hun lichte, fruitige karakter.

Rheinhessen staat ook bekend om zijn rode wijnen, met name die van de Dornfelder-druivensoort. Rheinhessen Dornfelder-wijnen zijn typisch medium-bodied, met smaken van zwarte kersen en bramen, en een vleugje kruiden.

Rheinhessen-wijnen kunnen worden geclassificeerd op basis van hun rijpheidsniveau, met als meest voorkomende niveaus Kabinett, Spätlese, Auslese en Beerenauslese. Deze wijnen variëren in zoetheid, waarbij Kabinett de droogste is en Beerenauslese de zoetste.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 34

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 34

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst