AC Bordeaux

AC Bordeaux

Appellation Contrôlée Bordeaux

Appellation Contrôlée (AC) Bordeaux wijn is een classificatie van wijn die wordt geproduceerd in de regio Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Bordeaux-classificatie omvat een breed scala aan wijnen, van rood tot wit, van zoet tot droog. De rode wijnen zijn gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec, terwijl de witte wijnen zijn gemaakt van Sauvignon Blanc, Sémillon en Muscadelle druiven.

De druiven die in AC Bordeaux-wijnen worden gebruikt, worden geteeld in specifieke wijngaardgebieden in de Bordeaux-regio, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden. De druiven moeten ook aan bepaalde normen voor rijpheid en kwaliteit voldoen voordat ze kunnen worden gebruikt om AC Bordeaux-wijnen te produceren.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren. AC Bordeaux-wijnen moeten ook voldoen aan strikte voorschriften met betrekking tot alcoholgehalte, restsuiker en andere factoren om consistentie en kwaliteit bij alle producenten te waarborgen.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst