AC Saint-Émilion

AC Saint-Émilion

Appellation Contrôlée Bordeaux Saint-Émilion

Appellation Contrôlée (AC) Saint-Émilion-wijn is een classificatie van rode wijn die wordt geproduceerd in de subregio Saint-Émilion in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen op de rechteroever van de rivier de Gironde in de wijnstreek Bordeaux. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Saint-Émilion-classificatie omvat alleen rode wijnen, die doorgaans worden gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Merlot, Cabernet Franc en soms Cabernet Sauvignon en Malbec. De druiven die in AC Saint-Émilion-wijnen worden gebruikt, worden geteeld in specifieke wijngaardgebieden in de subregio Saint-Émilion, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren. AC Saint-Émilion-wijnen moeten ook voldoen aan strikte voorschriften met betrekking tot alcoholgehalte, restsuiker en andere factoren om consistentie en kwaliteit bij alle producenten te waarborgen.

De resulterende AC Saint-Émilion-wijnen staan bekend om hun elegantie en complexiteit. Ze hebben meestal een diepe robijnrode kleur en een complex smaakprofiel met tonen van donker fruit, zoals bramen en zwarte kersen, evenals hints van kruiden, aarde en leer. Ze worden gekenmerkt door hun medium tot volle body, uitgebalanceerde tannines en een lange en gladde afdronk. AC Saint-Émilion-wijnen worden beschouwd als enkele van de beste wijnen ter wereld.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst