AC Sauternes

AC Sauternes

Appellation Contrôlée Bordeaux Sauternes

Appellation Contrôlée (AC) Sauternes-wijn is een classificatie van zoete witte wijn die wordt geproduceerd in de Sauternes-subregio van Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk. 

De AC Sauternes-classificatie omvat alleen zoete wijnen, die zijn gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Sémillon, Sauvignon Blanc en Muscadelle. De druiven die worden gebruikt in AC Sauternes-wijnen worden verbouwd in specifieke wijngaardgebieden in de subregio Sauternes, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

De druiven die worden gebruikt om AC Sauternes-wijnen te produceren, worden zeer laat in het seizoen geoogst, waardoor ze een natuurlijke concentratie van suiker en smaken kunnen ontwikkelen. De druiven worden vervolgens zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten, wat kan helpen om hun complexiteit en diepte van smaak te verbeteren.

De resulterende AC Sauternes-wijnen staan bekend om hun rijke, honingzoete zoetheid en complexe smaakprofiel. Ze hebben meestal een diep gouden kleur en een rijke, volle textuur met tonen van honing, abrikoos en tropisch fruit, evenals hints van vanille en kruiden. Ze worden gekenmerkt door hun hoge gehalte aan restsuiker, waardoor ze een weelderige, stroperige kwaliteit en een lange afdronk krijgen.

AC Sauternes-wijnen worden beschouwd als een van de beste dessertwijnen ter wereld.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst