Saint-Aubin

Saint-Aubin

Appellation Saint-Aubin

De appellatie Saint-Aubin is een AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) in de Bourgogne, Frankrijk, die bekendstaat om het produceren van zowel witte als rode wijnen. Saint-Aubin is gelegen in het Côte de Beaune-gebied, ten zuidoosten van Beaune en ten noorden van Chassagne-Montrachet.

Saint-Aubin staat vooral bekend om zijn witte wijnen, die hoofdzakelijk worden gemaakt van de Chardonnay-druif. Deze wijnen vertonen vaak frisse zuren, mineraliteit en complexiteit. De bodems in dit gebied variëren sterk, wat resulteert in diverse stijlen van witte wijn. Sommige percelen hebben kalkhoudende bodems die kunnen bijdragen aan de elegantie en levendigheid van de wijn, terwijl andere meer klei- of kiezelhoudende bodems hebben die een andere textuur en karakter aan de wijn kunnen geven.

Hoewel minder algemeen dan witte wijnen, worden er ook rode wijnen geproduceerd in Saint-Aubin. Deze rode wijnen worden meestal gemaakt van de Pinot Noir-druif en kunnen variëren in stijl, van licht en fruitig tot meer gestructureerd en krachtig, afhankelijk van de specifieke locatie van de wijngaarden.

De witte wijnen uit Saint-Aubin worden vaak gekenmerkt door aroma's van citrusvruchten, groene appels, noten en minerale tonen. Ze hebben over het algemeen een goede zuurgraad en kunnen in staat zijn om te rijpen, waardoor ze complexiteit en diepte krijgen.

De rode wijnen vertonen doorgaans aroma's van rood fruit zoals kersen en aardbeien, met aardse tonen en soms subtiele kruidigheid. De stijl van de rode wijnen kan variëren afhankelijk van het specifieke terroir en de vinificatiemethoden.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst