Bernard Defaix

Bernard Defaix

Domaine Bernard Defaix

Domaine Bernard Defaix ligt in het hart van het Chablis wijngebied, in het dorp Milly. Bernard Defaix, de 4e generatie van een wijnboerenfamilie, begon in 1959 met slechts 2 hectare wijngaarden. Samen met zijn vrouw Monique wisten ze het bedrijf in de loop van de jaren uit te breiden tot 26 hectare, waarvan de helft in Chablis 1er Cru gebied! Domaine Bernard Defaix is de grootste houder van de beroemde Côte de Lechet.

De volgende generatie Defaix

De 5e generatie beheert nu het domein. ‘Pa’ Bernard geeft nog hier en daar nuttige adviezen aan zijn twee zoons Didier (wijngaard) en Sylvain (wijnkelders). Sinds 2002 eveneens bijgestaan door Hélène, de vrouw van Didier. De Chablis 1er Cru Vaillons wijngaarden van het domein zijn geplant op heuvelflanken met een ligging naar het zuidoosten. De bodem bestaat uit fossiel houdend Kimmeridgiaans kalk uit het Krijt tijdperk. In de wijngaarden wordt milieuvriendelijk gewerkt met gebruik van zoveel mogelijk producten en methodes uit de biologische wijnbouw. De wijnen zijn puur, fris en mineraal. De wijnen van dit Domaine uit 2008, 2009 en 2010 zullen liefhebbers van de “klassieke” stijl van Chablis opwinden.  Deze wijnen laten zien waarom Chablis zo’n geweldige drank kan zijn. 

Domaine Jaeger Defaix

In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was een van de drijfveren achter het ontstaan van de Appellation Contrôlée van Rully in de dertiger jaren van de vorige eeuw.

Hélène Defaix bezit meerdere wijngaarden met een Premier Cru status. 

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst