Benoit Girardin

Benoit Girardin

Benoit Girardin

Benoit Girardin is een wijnmaker en eigenaar van zijn gelijknamige wijnmakerij, Domaine Benoit Girardin, gelegen in de Bourgogne in Frankrijk. Het wijnhuis is gevestigd in het dorp Santenay, gelegen in het zuidelijke deel van de Côte d'Or.

Benoit Girardin maakt deel uit van een wijnmakersfamilie met een lange geschiedenis in de regio, die teruggaat tot de 17e eeuw. Hij begon op jonge leeftijd te werken in de familiewijnmakerij en nam uiteindelijk de exploitatie van de wijnmakerij over van zijn vader. In 2008 richtte Benoit Girardin samen met zijn vrouw Karine zijn eigen wijnmakerij op en begon hij met het produceren van wijnen onder zijn eigen label.

De wijngaarden van Domaine Benoit Girardin liggen verspreid over verschillende dorpen in de Côte de Beaune, waaronder Santenay, Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. Het wijnhuis staat bekend om het produceren van witte wijnen van hoge kwaliteit, met name Chardonnay, de dominante druivensoort in de regio.

Benoit Girardin staat bekend om zijn traditionele wijnbereidingstechnieken, die het gebruik van natuurlijke gisten en minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces benadrukken. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder zowel rode als witte Bourgondië, evenals een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode. De wijnen van Domaine Benoit Girardin staan hoog aangeschreven vanwege hun evenwicht, zuiverheid en expressie van het terroir van de regio.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst