Fanny Sabre

Fanny Sabre

Domaine Fanny Sabre

Fanny Sabre is een wijnmaakster gevestigd in de Bourgondische wijnstreek van Frankrijk. Ze komt uit een familie met een lange geschiedenis van wijnmaken en begon in 2003 met het maken van wijn onder haar eigen label.

De wijnbereidingsfilosofie van Fanny Sabre is gebaseerd op het respecteren van het terroir en de druiven, en zij is van mening dat de wijn het karakter van de wijngaard en het oogstjaar moet uitdrukken. Ze beoefent biologische landbouw en werkt met minimale tussenkomst in het wijnbereidingsproces, waardoor de druiven op natuurlijke wijze kunnen fermenteren en slechts kleine hoeveelheden zwaveldioxide worden gebruikt om de wijn te bewaren.

Fanny Sabre produceert een scala aan wijnen, waaronder witte wijnen gemaakt van Chardonnay- en Aligoté druiven, evenals rode wijnen gemaakt van Pinot Noir. Haar wijnen staan bekend om hun zuiverheid, finesse en elegantie en hebben haar een reputatie opgeleverd als een van de rijzende sterren van de Bourgondische wijnbereiding.

De wijnen van Fanny Sabre zijn zeer gewild en vaak moeilijk te vinden buiten Frankrijk. Haar wijnmakerij bevindt zich in het dorp Pommard, in het hart van de subregio Cote de Beaune in de Bourgogne.

Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst