Christophe et Fils

Christophe et Fils

Domaine Christophe et Fils

Christophe et Fils is een wijnmakerij in familiebezit in het dorp Meursault in de Bourgogne Frankrijk. Het wijnhuis produceert al verschillende generaties wijn en wordt momenteel gerund door Christophe Pauchard, die het in 1996 van zijn vader overnam.

Het landgoed heeft ongeveer 9 hectare aan wijngaarden, voornamelijk beplant met Chardonnay druiven. De wijngaarden bevinden zich in verschillende appellaties, waaronder Meursault, Puligny-Montrachet en Monthélie. Het wijnhuis produceert een scala aan wijnen, waaronder verschillende Premier Cru- en Grand Cru-wijnen.

De wijnbereiding bij Christophe et Fils is gebaseerd op traditionele technieken, met de nadruk op het uitdrukken van het unieke terroir van elk van zijn wijngaarden. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd voordat ze voorzichtig worden geperst. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in eikenhouten vaten, waar het malolactische gisting en veroudering ondergaat. De wijnmakerij maakt gebruik van een combinatie van nieuwe en gebruikte vaten om de gewenste balans tussen eiken smaak en fruitexpressie in de afgewerkte wijnen te bereiken.

De wijnen van Christophe et Fils staan bekend om hun elegantie, complexiteit en balans, waarbij de nadruk ligt op het uitdrukken van het unieke karakter van elke vintage en wijngaard. De wijnen van de wijnmakerij zijn erkend met talloze onderscheidingen en hoge beoordelingen van wijncritici en publicaties over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst