Yves Leccia

Yves Leccia

Yves Leccia

Yves Leccia is een Corsicaanse wijnmaker die wijnen produceert in de appellatie Patrimonio, gelegen in het noorden van het eiland Corsica, Frankrijk. Hij nam het landgoed van zijn familie over in 2004 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde wijnmakers in de regio.

Yves Leccia staat bekend om zijn focus op kwaliteit en zijn toewijding aan het terroir van Patrimonio. Hij bewerkt zijn wijngaarden op duurzame wijze en werkt nauw samen met het lokale klimaat en de bodem om wijnen te produceren die een ware uitdrukking zijn van het Corsicaanse landschap.

Leccia produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. Zijn rode wijnen worden gemaakt van de Niellucciu-druif, die inheems is op Corsica en bekend staat om zijn complexiteit en elegantie. Ze worden tot 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor ze een rijke, ronde smaak en een zijdezachte textuur krijgen.

Zijn witte wijnen zijn gemaakt van Vermentinu, een andere druivensoort die inheems is in Corsica, en staan bekend om hun knapperige zuurgraad en heldere fruitsmaken. Ze worden gerijpt in roestvrijstalen tanks om hun versheid en aroma's te behouden.

De roséwijnen van Leccia worden gemaakt van een blend van Niellucciu- en Vermentinu-druiven en staan bekend om hun delicate aroma's en smaken van rood fruit en citrus.

Over het algemeen is Yves Leccia een zeer gerespecteerde wijnmaker die heeft bijgedragen aan de bekendheid van Corsicaanse wijnen op het internationale toneel. Zijn wijnen zijn een bewijs van het unieke terroir van Patrimonio en zijn zeer gewild bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst