Abbaye Sylva Plana

Abbaye Sylva Plana

Domaine Abbaye Sylva Plana

Domaine Abbaye Sylva Plana is een wijnmakerij in de regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk. Het wijnhuis ligt in de buurt van de stad Saint-Chinian en ontleent zijn naam aan de nabijgelegen Sylva Plana abdij, die werd gesticht in de 12e eeuw.

De wijnmakerij is eigendom van en wordt beheerd door de familie Bonfils, die al generaties lang betrokken is bij het maken van wijn in de regio Languedoc. De familie zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken en produceert een reeks wijnen die het unieke terroir van de appellatie Saint-Chinian weerspiegelen.

De wijngaarden van Domaine Abbaye Sylva Plana zijn aangeplant op terrasvormige hellingen met verschillende grondsoorten en belichtingen. De focus van de wijnmakerij ligt op het produceren van rode wijnen van hoge kwaliteit, die zijn gemaakt van een mix van druivensoorten die goed passen bij het mediterrane klimaat van de regio, waaronder Syrah, Grenache en Mourvèdre.

De vlaggenschipwijn van het wijnhuis heet "Les Novices", een blend van Syrah- en Grenache-druiven. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en aroma's van donker fruit en kruiden, met een rijk en vol mondgevoel en een lange, complexe afdronk.

Domaine Abbaye Sylva Plana is een gerespecteerde wijnmakerij in de Saint-Chinian-appellatie, bekend om het produceren van hoogwaardige rode wijnen die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst